Eenvoudig Eau de Cologne

Voor wie het eenvoudig wil houden.

Beschrijving

Eau de Cologne is in basis een heel eenvoudig parfum, hieronder een eenvoudig recept waar eigenlijk niets meer inzit dan er echt in moet.

Formule

Meng onderstaande in willekeurige volgorde:

  • Linalylacetaat – 12 druppels
  • EO Citroen CP – 12 druppels
  • Aurantiol 50% in DPG – 3 druppels
  • EO Lavandin Abrialis – 1 druppel
  • Cosmetisch haarwater – 30 ml

Aanwijzingen

Het eenvoudigste is het als je dit mengt in het flesje waarin jet het parfum wil gebruiken. Omdat de formule ongeveer 30 ml parfum oplevert is de Quadro fles (die compleet met verstuiveropzet en kap wordt geleverd) een mooie keuze. Denk er aan de stijgbuis in te korten! Van geen enkele geurstof verbruik je meer dan 1 ml, dus met de kleinste flesjes geurstoffen van elk kan je al aan de slag. Denk bij het bestellen aan plastic pipetten, de flesjes met geurstoffen worden zonder druppelaar geleverd. De 1 ml pipetten zijn hier het handigste voor. Cosmetisch haarwater kan met een 3 ml pipet worden toegevoegd, maar een trechter is handiger. Voor de fles van de Quadro verstuiver zijn onze glazen 50 mm trechter of 60 mm kunststof trechter geschikt.

Na het mengen kan je het parfum direct gebruiken, echter, door rijping wordt het parfum beter, met name de alcoholgeur wordt minder intens.