Bedrijven

De Hekserij levert niet alleen aan particulieren, maar ook aan duizenden grotere en kleinere bedrijven in binnen- en buitenland.

Prijzen en bestellen

We rekenen voor bedrijven geen andere prijzen dan voor particulieren. Dat geldt ook voor detailhandel die onze producten zou willen doorverkopen. Bedrijven kunnen het beste, waar mogelijk in onze webwinkel bestellen. De webwinkel is meestal de snelste en voordeligste optie. Als u iets zoekt dat niet in de webwinkel staat, of dat u in een veel grotere hoeveelheid dan daar staat aangegeven nodig hebt kunt u als bedrijf een offerte aanvragen. Doe dit per e-mail en vermeld naam, adres en KvK nummer (buiten Nederland: BTW nummer). Wellicht kunnen we goedkoper leveren. Omdat de webwinkel ook voor particulieren toegankelijk is zijn alle prijzen daar aangegeven inclusief BTW.

Inkoopvoorwaarden worden niet door ons geaccepteerd, lees hier waarom niet.

Intracommunautaire levering

Bedrijven binnen de EU kunnen we vaak intracommunautair beleveren, dat betekent dat we de BTW niet in rekening hoeven te brengen. Dat kan alleen als u dit voor uw eerste bestelling met ons regelt. Zonder vooraf een afspraak te hebben gemaakt is dit helaas niet mogelijk.

Voor het maken van zo’n afspraak kunt u het beste een email sturen naar onze klantenservice. Vermeld in deze email de naam en het adres van uw bedrijf, alsook uw BTW nummer. Na controle leggen we u de procedure uit waarmee u intracommunautair beleverd kunt worden.

Geurstoffen

We proberen elke geurstof die bestaat voor u leverbaar te krijgen in de hoeveelheid die u nodig heeft, desnoods vanaf één gram. Dus ook geurstoffen die (nog) niet in onze webshops staan. Helaas lukt dat niet altijd, maar wel heel vaak: vraag ons gerust om beschikbaarheid en offerte.

Cosmetica grondstoffen

We kunnen helaas maar een beperkt aantal cosmeticagrondstoffen in kleinere hoeveelheden leveren, naast ons vaste assortiment zijn dat hooguit enkele honderden stoffen. Dat lijkt veel, maar er zijn vele duizenden stoffen en varianten op de markt. Vanwege de omvang van de markt hebben we ons hierin beperkt tot een beperkt aantal leveranciers, wat zij hebben kunnen we leveren. Vraag ons gerust om beschikbaarheid en offerte.

Documentatie

Zie hiervoor onze pagina over documentatie.

Levensmiddelen / inwendig gebruik

De Hekserij levert geen enkel product dat bedoeld is voor gebruik in of met levensmiddelen, of ander inwendig gebruik. Dat geldt ook bijvoorbeeld voor e-sigaretten. Vaak voldoen de stoffen niet aan de kwaliteitseisen voor voedsel. Daarnaast voldoen we niet aan alle wettelijke eisen aan het verwerken en verhandelen van levensmiddelen. Dat willen we ook niet, dat is nu eenmaal niet onze sector. Gebruik onze producten daarom niet voor levensmiddelen of andere producten voor inwendig gebruik.

Geneesmiddelen

De Hekserij levert geen enkel product dat bedoeld is voor het maken van geneesmiddelen of homeopatische geneesmiddelen zoals bedoeld in de geldende wetgeving. Vaak voldoen de stoffen niet aan de betreffende kwaliteitseisen voor deze producten. Belangrijker nog: we voldoen niet aan alle wettelijke eisen aan het verwerken, verpakken en verhandelen van geneesmiddelen. Dat willen we ook niet, dat is nu eenmaal niet onze sector. Gebruik onze producten daarom niet voor dergelijke (homeopatische) geneesmiddelen.

Wat wel kan is gebruik van onze stoffen voor eenvoudige zorgproducten voor uitwendig gebruik. Zo leveren we producten aan verschillende aromatherapeuten en herboristen. Er zijn verder diverse klanten die zalven en dergelijke maken als niet-cosmetisch zorgproduct. Dat kan, mits u weet wat u doet en zolang u naar een arts gaat als u ziek bent.