Verzenden

De verzendmethodes en -kosten hangen af van het land waarnaar wordt verzonden en het gewicht. Soms ook van de gekozen methode en de orderwaarde.

Brievenbuspost is zelden mogelijk en voor ons -alles bij elkaar- niet goedkoper dan in een gewoon pakket.

Afhalen van een bestelling bij De Hekserij is niet mogelijk.

We raden u aan eerst de algemene informatie te lezen en dan die van het land waarnaar wordt verzonden.

Algemeen

Leveradres

Vul het leveradres juist en volledig in. Dat lijkt logisch, maar we ontvangen dagelijks bestellingen met onjuiste of onvolledige adressen.

Kies bij voorkeur een leveradres waar normaal gesproken overdag iemand aanwezig is. Bent u regelmatig niet thuis: laat het bijvoorbeeld op uw werk bezorgen.

We kunnen alleen pakjes versturen naar straatadressen en soms naar depots van de vervoerder. In elk geval niet naar postbussen, packstations en dergelijke adressen die alleen gebruikt kunnen worden door één bepaalde vervoerder waarmee we niet verzenden.

Als het adres niet correct is of er zijn andere problemen, bijvoorbeeld:

  • het is het adres van een bedrijf en niet van J. Jansen
  • het huisnummer bestaat (officieel) niet
  • de deurbel is kapot
  • er loopt een hond vrij op het erf

dan kan het pakje niet bezorgd worden. Een nieuwe levering op een geschikt adres kan, maar dit kan tot extra kosten leiden.

Levering volgen

Op de dag van verzending sturen wij of de vervoerder een email met trackinggegevens. Controleer uw spamfilter en gebruik geen emailadres van organisaties die niet alle emails bezorgen, zoals veel gratis emailproviders.

Als u niet thuis bent

Bij de eerste mislukte bezorgpoging vindt u een niet-thuis-kaart in de brievenbus. Daarop staat wat u eventueel moet doen om het pakje alsnog te ontvangen en kunt u meestal het bezorgadres of volgende levermoment wijzigen. Regel dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze kaart!

Afhaalpunt

Gelukkig zijn afhaalpunten steeds vaker een mogelijkheid. Het kan zelfs zo zijn dat het pakje niet meer bij u thuis wordt aangeboden, maar direct naar een afhaalpunt gaat. Dat heeft meerdere voordelen:

  • U hoeft niet thuis te blijven, u kunt afhalen wanneer het u uitkomt.
  • Het is beter voor het milieu, er hoeft minder te worden gereden door de bezorgers: minder adressen en minder aanbiedingen.
  • Het is goedkoper, we hoeven daarom onze verzendkosten niet of minder vaak te verhogen.

We verwachten dat dit in de toekomst meer gaat gebeuren.

De bezorger

We kunnen geen aanwijzingen geven aan de bezorger. Het heeft dan ook geen zin deze aan ons door te geven.

Pakjes worden alleen in carports, garages, schuurtjes en kippenhokken gelegd als dat plaatselijk gebruikelijk is en de bezorger dat veilig acht.

Als bij de buren wordt afgegeven bepaalt de bezorger welke.

De bezorger kan niet bellen met een telefoonnummer bij levering of als er niemand bij de receptie is even doorlopen naar kamer 328 op de derde verdieping. Als er niemand aanwezig is op nummer 52 wordt niet aangebeld op nummer 64. De bezorger zal problemen naar eigen inzicht zo goed mogelijk proberen op te lossen, maar het eenvoudigste is het problemen voor te zijn.

Nederland

De verzendkosten bedragen € € 6,50. Bestelt u voor tenminste € 120,00 dan kunt u ook kiezen voor gratis verzending.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Na een eerste mislukte leverpoging ontvangt u een niet-thuis-kaart in de bus, hierop staat wat u kunt doen om het pakje alsnog te krijgen en meestal kunt u dit nog wijzigen. Reageer snel op deze kaart! Het kan bij de buren geleverd zijn, dan staat op de kaart bij welke. Het kan naar een DHL servicepoint zijn gestuurd, dan staat waar u dit kunt afhalen, op de site van DHL Parcel vindt u openingstijden. Het kan zijn dat het nog eens wordt aangeboden, u ziet dan wanneer dit waarschijnlijk ongeveer is.

Levering aan Nederlandse gebieden in de Caraïben kan, maar bestellen is dan niet mogelijk met deze webshop. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Bij grote pakketten (> 15 kg), pakketten aan bedrijven en pakketten met gevaarlijke stoffen is er de mogelijkheid dat het pakket naar een depot van DHL gaat. Het wordt dan in totaal slechts twee keer aangeboden: reden te meer om direct te reageren zodra u de kaart heeft ontvangen, anders moet u wellicht ver reizen om het pakje alsnog te ontvangen.

Levering aan buren is mogelijk, dit ter beoordeling van de bezorger. We kunnen dit dus niet uitsluiten en ook niet aangeven bij welke buren wel en bij welke niet geleverd mag worden.

België

De verzendkosten bedragen € 10,00 per pakket van maximaal 30 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL, DHL werkt in België samen met BPost.

Bij zware pakjes (meer dan 15 kg), levering aan bedrijven of levering van ADR (gevaarlijke) stoffen wordt het pakje twee keer aangeboden. Vervolgens gaat het naar een depot, waar het een week afgehaald kan worden voordat het terug gaat naar ons. Zo’n depot kan meer dan 100 kilometer verderop zijn, dus nogmaals: kies een adres waar normaal gesproken iemand het pakje kan aannemen.

Bij levering aan particulieren van pakjes onder de 15 kg en zonder ADR (gevaarlijke) stoffen wordt het pakje één keer aangeboden. Vervolgens kan het afgehaald worden. In het afwezigheidsbericht staat aangegeven waar en wanneer.

Levering aan buren is mogelijk, dit ter beoordeling van de bezorger. We kunnen dit dus niet uitsluiten en ook niet aangeven bij welke buren wel en bij welke niet geleverd mag worden.

Denemarken

De verzendkosten bedragen € 25,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Bring of DHL.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Faeröer en Groenland. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Levering aan buren is in Denemarken niet uit te sluiten.

Zie de websites van Bring en DHL voor verdere informatie.

Duitsland

De verzendkosten bedragen € 10,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL. U kunt helaas geen gebruik maken van Packstations, lockers en dergelijke van DHL: we kunnen alleen verzenden naar straatadressen.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan, maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Helgoland en Büsingen. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Levering aan buren is in Duitsland niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Frankrijk

De verzendkosten bedragen € 18,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Relais Colis of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Relais Colis bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Echter, voor de zekerheid: woont u in een appartementencomplex, flat of ander verzamelgebouw en heeft dat gebouw een gemeenschappelijke voordeur met een codeslot? Vermeld dan bij opmerkingen de code van uw deur, anders kan de bezorger uw pakje niet bezorgen.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Monaco, DOM en alle Franse gebieden buiten Europa. Ook Andorra wordt hier niet als deel van Frankrijk (of Spanje) gerekend. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Levering aan buren is in Frankrijk niet uit te sluiten.

Zie de websites van Relais Colis en DHL voor verdere informatie.

Hongarije

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL of Magyar Posta.

Levering aan buren is in Hongarije niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL en Magyar Posta voor verdere informatie.

Italië

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Livigno, Campione  d’Italia en delen van het meer van Lugano. Ook San Marino en Vaticaanstad vallen (hier) niet onder Italië. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Levering aan buren is in Italië niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Ierland

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met An Post of DHL.

Levering aan buren is in Ierland niet uit te sluiten.

Zie de websites van An Post en DHL voor verdere informatie.

Luxemburg

De verzendkosten bedragen € 12,00 per pakket van maximaal 30 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Luxpost of DHL.

Levering aan buren is in Luxemburg niet uit te sluiten.

Zie de websites van Luxpost en DHL voor verdere informatie.

Oostenrijk

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Austrian Post of DHL.

Levering aan buren is in Oostenrijk niet uit te sluiten.

Zie de websites van Austrian Post en DHL voor verdere informatie.

Portugal

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan buren is in Portugal niet uit te sluiten.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Azoren en Madeira. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Slovenië

De verzendkosten bedragen € 18,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Posta Slovenije of DHL.

Levering aan buren is in Slovenië niet uit te sluiten.

Zie de websites van Posta Slovenije en DHL voor verdere informatie.

Slowakije

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan buren is in Slowakije niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Spanje

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan buren is in Spanje niet uit te sluiten.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla. Ook Andorra wordt hier niet als deel van Spanje (of Frankrijk) gerekend. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Tsjechië

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met PPL of DHL.

Levering aan buren is in Tsjechië niet uit te sluiten.

Zie de websites van PPL en DHL voor verdere informatie.

Zweden

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Zweden niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Andere bestemmingen

Met de Hekserij webwinkel is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen met andere leveradressen dan in de boven genoemde landen. Bestellingen met de Hexapus webwinkel voorzien in levering naar alle EU landen en IJsland,  per email kunnen we vrijwel overal leveren. Vraag ons gerust om meer informatie.