Verzenden

De verzendmethodes en -kosten hangen af van het land waarnaar wordt verzonden en het gewicht. Soms ook van de gekozen methode en de orderwaarde.

Brievenbuspost is zelden mogelijk en voor ons -alles bij elkaar- niet goedkoper dan in een gewoon pakket.

Afhalen van een bestelling bij De Hekserij is niet mogelijk.

We raden u aan eerst de algemene informatie te lezen en dan die van het land waarnaar wordt verzonden.

Let op: de informatie kan wijzigen en in een enkel geval kiezen we voor een andere vervoerder dan staat aangegeven.

Algemeen

Leveradres

Vul het leveradres juist en volledig in. Dat lijkt logisch, maar we ontvangen dagelijks bestellingen met onjuiste of onvolledige adressen.

Kies bij voorkeur een leveradres waar normaal gesproken overdag iemand aanwezig is. Bent u regelmatig niet thuis: laat het op een afhaallocatie bezorgen, of bijvoorbeeld op uw werkadres.

We kunnen alleen pakjes versturen naar straatadressen en soms naar depots van de vervoerder. In elk geval niet naar postbussen en dergelijke adressen die alleen gebruikt kunnen worden door één bepaalde vervoerder waarmee we niet verzenden.

Als het adres niet correct is of er zijn andere problemen, bijvoorbeeld:

  • het is het adres van een bedrijf en niet van J. Jansen
  • het huisnummer bestaat (officieel) niet
  • de deurbel is kapot
  • er loopt een hond vrij op het erf

dan kan het pakje niet bezorgd worden. Een nieuwe levering op een geschikt adres kan, maar dit kan tot extra kosten leiden.

Levering volgen

Op de dag van verzending sturen wij en/ of de vervoerder een email met trackinggegevens. Controleer uw spamfilter en gebruik geen emailadres van organisaties die niet alle emails bezorgen, zoals veel gratis emailproviders.

Als u niet thuis bent

Bij de eerste mislukte bezorgpoging vindt u een niet-thuis-kaart in de brievenbus en / of ontvangt u een email. Daarop / in staat wat u eventueel moet doen om het pakje alsnog te ontvangen en kunt u meestal het bezorgadres of volgende levermoment wijzigen. Regel dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze kaart of email!

Let op: dit gaat steeds meer alleen per email, zorg daarom voor een betrouwbaar emailadres waarop alle email wordt afegeleverd en controleer uw spamfilter.

Afhaalpunt

Gelukkig zijn afhaalpunten steeds vaker een mogelijkheid. Het kan zelfs zo zijn dat het pakje niet meer bij u thuis wordt aangeboden, maar direct naar een afhaalpunt gaat. Dat heeft meerdere voordelen:

  • U hoeft niet thuis te blijven, u kunt afhalen wanneer het u uitkomt.
  • Het is beter voor het milieu, er hoeft minder te worden gereden door de bezorgers: minder adressen en minder aanbiedingen.
  • Het is goedkoper, we hoeven daarom onze verzendkosten niet of minder vaak te verhogen.

We verwachten dat dit in de toekomst meer gaat gebeuren.

De bezorger

We kunnen geen aanwijzingen geven aan de bezorger. Het heeft dan ook geen zin deze aan ons door te geven.

Pakjes worden alleen in carports, garages, schuurtjes en kippenhokken gelegd als dat plaatselijk gebruikelijk is en de bezorger dat veilig acht.

Bezorging bij buren is altijd mogelijk, we hebben hier geen invloed op. Als bij de buren wordt afgegeven bepaalt de bezorger welke.

De bezorger kan niet bellen met een telefoonnummer bij levering of als er niemand bij de receptie is even doorlopen naar kamer 328 op de derde verdieping. Als er niemand aanwezig is op nummer 52 wordt niet aangebeld op nummer 64. De bezorger zal problemen naar eigen inzicht zo goed mogelijk proberen op te lossen, maar het eenvoudigste is het problemen voor te zijn.

Nederland

De verzendkosten bedragen € € 6,95. Bestelt u voor tenminste € 120,00 dan kunt u ook kiezen voor gratis verzending.

Pakjes worden verzonden met DHL.

U kunt kiezen voor levering aan een DHL servicepoint.

Levering aan Nederlandse gebieden in de Caraïben kan, maar bestellen is dan niet mogelijk met deze webshop. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor meer informatie.

België

De verzendkosten bedragen € 9,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL, DHL werkt in België samen met BPost.

U kunt kiezen voor levering aan een DHL of Bpost servicepoint.

Zie de websites van DHL en Bpost voor meer informatie.

Bulgarije

De verzendkosten bedragen € 18,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Rapido of DHL.

Levering aan buren is in Bulgarije niet uit te sluiten.

Zie de websites van Rapido en DHL voor verdere informatie.

Cyprus

De verzendkosten bedragen € 30,00 per pakket van maximaal 5 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met TNT.

Levering van gevaarlijke stoffen (ADR) is voor Cyprus helaas niet mogelijk. In de beschrijving van onze producten staat aangegeven indien een stof onder de ADR wetgeving valt. Bestel deze stoffen niet, om zo vertraging en kosten te voorkomen. Zie ook: ADR zendingen.

Levering aan buren is in Cyprus niet uit te sluiten.

Zie de website van TNT voor verdere informatie.

Denemarken

De verzendkosten bedragen € 22,95 voor een pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden niet naar een huis- of bedrijfadres gestuurd, maar naar een servicepoint van Bring, u kunt dit zelf selecteren.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Faeröer en Groenland. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van Bring voor verdere informatie.

Duitsland

De verzendkosten bedragen € 9,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

U kunt gebruik maken van afhaallocaties, packstations, lockers en dergelijke van DHL, kies dan voor aflevering op een servicepoint en selecteer zelf welke.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan, maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Helgoland en Büsingen. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Estland

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Itella of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Itella bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Estland niet uit te sluiten.

Zie de websites van Itella en DHL voor verdere informatie.

Finland

De verzendkosten bedragen € 27,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Posti of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Posti bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Finland niet uit te sluiten.

Zie de websites van Posti en DHL voor verdere informatie.

Frankrijk

De verzendkosten bedragen € 12,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden naar een service point van Relais Colis, u kunt dit zelf selecteren.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Monaco, DOM en alle Franse gebieden buiten Europa. Ook Andorra wordt hier niet als deel van Frankrijk (of Spanje) gerekend. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van Relais Colis voor verdere informatie.

Griekenland

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de berg Athos. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Levering van gevaarlijke stoffen (ADR) is voor Griekenland helaas niet mogelijk. In de beschrijving van onze producten staat aangegeven indien een stof onder de ADR wetgeving valt. Bestel deze stoffen niet, om zo vertraging en kosten te voorkomen. Zie ook: ADR zendingen.

Levering aan buren is in Cyprus niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Hongarije

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL of Magyar Posta.

Levering aan buren is in Hongarije niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL en Magyar Posta voor verdere informatie.

Italië

De verzendkosten bedragen € 17,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

U kunt kiezen voor levering aan een DHL servicepoint.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Livigno, Campione  d’Italia en delen van het meer van Lugano. Ook San Marino en Vaticaanstad vallen (hier) niet onder Italië. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Ierland

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met An Post of DHL.

Levering aan buren is in Ierland niet uit te sluiten.

Zie de websites van An Post en DHL voor verdere informatie.

Kroatië

De verzendkosten bedragen € 27,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL of Hrvatska Posta.

Levering aan buren is in Kroatië niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL en Hrvatska Posta voor verdere informatie.

Letland

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Itella of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Itella bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Letland niet uit te sluiten.

Zie de websites van Itella en DHL voor verdere informatie.

Litouwen

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Itella of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Itella bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Litouwen niet uit te sluiten.

Zie de websites van Itella en DHL voor verdere informatie.

Luxemburg

De verzendkosten bedragen € 9,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Luxpost of DHL.

Directe levering aan aan afhaalpunt is helaas niet mogelijk.

Zie de websites van Luxpost en DHL voor verdere informatie.

Malta

De verzendkosten bedragen € 30,00 per pakket van maximaal 5 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes kunnen door verschillende vervoerders worden aangeboden, dit is in overleg met de klant.

Levering van gevaarlijke stoffen (ADR) is voor Cyprus helaas niet mogelijk. In de beschrijving van onze producten staat aangegeven indien een stof onder de ADR wetgeving valt. Bestel deze stoffen niet, om zo vertraging en kosten te voorkomen. Zie ook: ADR zendingen.

Oostenrijk

De verzendkosten bedragen € 12,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Austrian Post of DHL.

Zie de websites van Austrian Post en DHL voor verdere informatie.

Polen

De verzendkosten bedragen € 14,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Zie de website van DHL voor meer informatie.

Portugal

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan buren is in Portugal niet uit te sluiten.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Azoren en Madeira. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Roemenië

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Urgent Cargus of DHL.

Levering aan buren is in Roemenië niet uit te sluiten.

Zie de websites van Urgent Cargus en DHL voor verdere informatie.

Slovenië

De verzendkosten bedragen € 14,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Posta Slovenije of DHL.

Zie de websites van Posta Slovenije en DHL voor verdere informatie.

Slowakije

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan buren is in Slowakije niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Spanje

De verzendkosten bedragen € 19,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla. Ook Andorra wordt hier niet als deel van Spanje (of Frankrijk) gerekend. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Tsjechië

De verzendkosten bedragen € 14,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met PPL of DHL.

U kunt kiezen voor levering aan een PPL of DHL servicepoint.

Zie de websites van PPL en DHL voor verdere informatie.

Zweden

De verzendkosten bedragen € 22,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL en gaan rechtstreeks naar een DHL servicepoint, u kunt dit zelf selecteren.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Andere bestemmingen

Met de Hekserij webwinkel is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen met andere leveradressen dan in de boven genoemde landen. Wilt u het elders laten bezorgen, vraag dan onze klantenservice om advies.