Verzenden

De verzendmethodes en -kosten hangen af van het land waarnaar wordt verzonden en van het gewicht. Soms ook van de gekozen methode en de orderwaarde.

Brievenbuspost is zelden mogelijk en voor ons -alles bij elkaar- niet goedkoper dan in een gewoon pakket.

Afhalen van een bestelling bij De Hekserij is niet mogelijk.

We raden u aan eerst de algemene informatie te lezen en dan die van het land waarnaar wordt verzonden.

Let op: de informatie kan wijzigen en in een enkel geval kiezen we voor een andere vervoerder dan staat aangegeven.

Algemeen

Emailadres

Geef bij bestellen een emailadres op waarvan u de mail regelmatig leest. U ontvangt hier informatie op over vertragingen, verwerking, trackinggevens en ook als het pakket ergens op een afhaalpunt kan worden afgehaald.

Denk er aan dat email in een spamfilter terecht kan komen. Verder zijn er aanbieders van gratis email die niet alle berichten doorgeven, gebruik deze niet als u bij ons bestelt. In de voorwaarden van deze aanbieders kunt u lezen of alle email wordt doorgegeven of niet. Denk er ook aan dat er een maximum kan zitten aan de hoeveelheid mail die u kan ontvangen.

Komt het pakje retour doordat u de email van ons of onze vervoerder niet heeft ontvangen of niet heeft gelezen, dan annuleren we de bestelling en betalen u terug, na aftrek van de kosten voor retourzenden en een bijdrage in de administratiekosten. De kosten voor retourzending zijn gelijk aan de kosten voor heenzending en de administratiekosten bedragen € 5,00.

Leveradres

Bij levering op een straatadres: kies een adres waar (meestal) iemand aanwezig is. Overweeg om het op een werkadres te laten bezorgen, of, als dat voor uw land mogelijk is: op een afhaallocatie.

Vul het leveradres juist en volledig in. Dat lijkt logisch, maar we ontvangen dagelijks bestellingen met onjuiste of onvolledige adressen.

Bij een bedrijfsadres: vul de naam in van het bedrijf en van de contactpersoon binnen het bedrijf. Bij een privéadres: vul geen bedrijfsnaam in (ook niet als er toevallig ook een bedrijf op het adres gevestigd is) maar alleen de naam van de betreffende bewoner.

Vul geen onnodige codes in, alleen wat absoluut nodig is, zoals de code van het deurslot, de intercomcode of iets dergelijks.

Vul geen postbusadressen in als leveradres en ook geen ander adres dat alleen door bepaalde vervoerders gebruikt kan worden, ook niet als deze vervoerders bij het betreffende land worden genoemd: we kunnen er meestal geen gebruik van maken en dan komt het pakket retour.

Komt het pakje retour door een fout in het adres dan annuleren we de bestelling en betalen u terug, na aftrek van de kosten voor retourzenden en een bijdrage in de administratiekosten. De kosten voor retourzending zijn gelijk aan de kosten voor heenzending en de administratiekosten bedragen € 5,00.

Problematische leveradressen

Gebruik geen problematisch leveradres zoals:

  • een adres waarvan het huisnummer of de toevoeging (officieel) niet bestaat of niet goed is aangeven
  • een adres waarvan de deurbel kapot is
  • een (anti-)kraakpand of ander groot gebouw zonder centrale receptie
  • waarvan een hond vrij op het erf loopt
  • een niet of lastig bereikbaar adres, zoals waar een straat is afgezet, of waar een gesloten hek omheen staat

In deze gevallen kan het voorkomen dat het pakje naar een afhaallocatie gaat, maar het kan ook direct retour worden gestuurd.

Komt het pakje retour door een problematisch adres dan annuleren we de bestelling en betalen u terug, na aftrek van de kosten voor retourzenden en een bijdrage in de administratiekosten. De kosten voor retourzending zijn gelijk aan de kosten voor heenzending en de administratiekosten bedragen € 5,00.

Afhaallocatie

Gelukkig zijn er steeds meer afhaallocaties beschikbaar. Het kan zelfs zo zijn dat het pakje niet meer bij u thuis wordt aangeboden, maar direct naar een afhaalpunt gaat. Dat heeft meerdere voordelen:

  • U hoeft niet thuis te blijven, u kunt het (binnen de afhaaltermijn) afhalen wanneer het u uitkomt.
  • Het is beter voor het milieu, er hoeft minder te worden gereden door de bezorgers: minder adressen en minder aanbiedingen.
  • Het is goedkoper, we hoeven daarom onze verzendkosten niet of minder vaak te verhogen.

Per email ontvangt u bericht dat en wanneer het pakket kan worden afgehaald. Zorg er vooral voor het pakket tijdig af te halen!

Komt het pakje retour doordat het niet op tijd is afgehaald dan annuleren we de bestelling en betalen u terug, na aftrek van de kosten voor retourzenden en een bijdrage in de administratiekosten. De kosten voor retourzending zijn gelijk aan de kosten voor heenzending en de administratiekosten bedragen € 5,00.

Levering volgen

Op de dag van verzending sturen wij en / of de vervoerder een email met trackinggegevens. Hou uw zending goed in de gaten. Vraag eventueel onze hulp als er een probleem lijkt te zijn.

Als u niet thuis bent

Bent u niet thuis, of doet u niet open, dan ontvangt u een email van de vervoerder en soms ook een niet-thuis-kaart in de brievenbus. Hierin staat wat u moet doen om het pakje alsnog te bemachtigen of waar u het kunt afhalen. Regel dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze informatie

Levering bij de buren kunnen we niet beloven en ook niet uitsluiten. Dit hangt af van wat ter plekke gebruikelijk is en van wat de bezorger denkt dat verstandig is.

In een heel enkel geval wordt een pakket in carports, garages, schuurtjes of kippenhokken gelegd. Dit hangt af van wat ter plekke gebruikelijk is en van wat de bezorger denkt dat verstandig is. Bent u van mening dat dit onterecht is gebeurd: laat het ons per email weten, dan geven wij het door aan de vervoerder, zodat het in de toekomst waarschijnlijk niet meer gebeurt.

De bezorger

We kunnen geen aanwijzingen geven aan de bezorger. Het heeft dan ook geen zin deze aan ons door te geven.

De uitzondering hierop is de code van een slot of van een intercom, als dat nodig is voor de bezorger en als dat in uw land gebruikelijk is. Zet deze in het adres op een handige plek.

De bezorger kan niet bellen met een telefoonnummer bij levering of als er niemand bij de receptie is even doorlopen naar kamer 328 op de derde verdieping. Als er niemand aanwezig is op nummer 52 wordt niet aangebeld op nummer 64. De bezorger zal problemen naar eigen inzicht zo goed mogelijk proberen op te lossen, maar het eenvoudigste is het problemen voor te zijn.

Nederland

De verzendkosten bedragen € 6,95. Bestelt u voor tenminste € 120,00 dan kunt u ook kiezen voor gratis verzending.

Pakjes worden verzonden met DHL. U kunt kiezen voor directe levering aan een DHL servicepoint, behalve voor zwaardere zendingen.

Levering aan Nederlandse gebieden in de Caraïben kan, maar bestellen is dan niet mogelijk met deze webshop. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor meer informatie.

België

De verzendkosten bedragen € 9,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL, DHL werkt in België samen met BPost. U kunt kiezen voor directe levering aan een DHL of Bpost servicepoint, behalve voor zwaardere zendingen.

Zie de websites van DHL en Bpost voor meer informatie.

Bulgarije

De verzendkosten bedragen € 27,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden in Bulgarije meestal geleverd met DHL of Rapido.

Levering aan buren is in Bulgarije niet uit te sluiten.

Zie de websites van DHL en Rapido voor verdere informatie.

Cyprus

De verzendkosten bedragen € 32,95 per pakket van maximaal 5 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden in Cyprus meestal geleverd met UPS of TNT.

Levering van gevaarlijke stoffen (ADR) is voor Cyprus helaas niet mogelijk. In de beschrijving van onze producten staat aangegeven indien een stof onder de ADR wetgeving valt. Bestel deze stoffen niet, om zo vertraging en kosten te voorkomen. Zie ook: ADR zendingen.

Levering aan buren is in Cyprus niet uit te sluiten.

Zie de websites van UPS en TNT voor verdere informatie.

Denemarken

De verzendkosten bedragen € 27,95 voor een pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden niet naar een huis- of bedrijfadres gestuurd, maar rechtstreeks naar een servicepoint van Bring, u kunt dit zelf selecteren.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Faeröer en Groenland. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van Bring voor verdere informatie.

Duitsland

De verzendkosten bedragen € 9,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL. U kunt gebruik maken van afhaallocaties, packstations, lockers en dergelijke van DHL, kies dan voor aflevering op een servicepoint en selecteer zelf welke.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan, maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat hierbij om Helgoland en Büsingen. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Estland

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Itella of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Itella bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Estland niet uit te sluiten.

Zie de websites van Itella en DHL voor verdere informatie.

Finland

De verzendkosten bedragen € 27,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Posti of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Posti bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Finland niet uit te sluiten.

Zie de websites van Posti en DHL voor verdere informatie.

Frankrijk

De verzendkosten bedragen € 12,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden naar een service point van Relais Colis, u kunt dit zelf selecteren.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Monaco, DOM en alle Franse gebieden buiten Europa. Ook Andorra wordt hier niet als deel van Frankrijk (of Spanje) gerekend. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van Relais Colis voor verdere informatie.

Griekenland

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de berg Athos. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Levering van gevaarlijke stoffen (ADR) is voor Griekenland helaas niet mogelijk. In de beschrijving van onze producten staat aangegeven indien een stof onder de ADR wetgeving valt. Bestel deze stoffen niet, om zo vertraging en kosten te voorkomen. Zie ook: ADR zendingen.

Levering aan buren is in Cyprus niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Hongarije

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL of Magyar Posta.

Levering aan buren is in Hongarije niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL en Magyar Posta voor verdere informatie.

Italië

De verzendkosten bedragen € 17,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

U kunt kiezen voor levering aan een DHL servicepoint.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om Livigno, Campione  d’Italia en delen van het meer van Lugano. Ook San Marino en Vaticaanstad vallen (hier) niet onder Italië. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Ierland

De verzendkosten bedragen € 22,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden in Ierland meestal geleverd met An Post, DHL of Fastway Couriers.

Levering aan buren is in Ierland niet uit te sluiten.

Zie de websites van An Post, DHL of Fastway Couriers voor verdere informatie.

Kroatië

De verzendkosten bedragen € 27,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL of Hrvatska Posta.

Levering aan buren is in Kroatië niet uit te sluiten.

Zie de website van DHL en Hrvatska Posta voor verdere informatie.

Letland

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Itella of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Itella bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Letland niet uit te sluiten.

Zie de websites van Itella en DHL voor verdere informatie.

Litouwen

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Itella of DHL.

In de meeste gevallen worden leveringen aan particuliere adressen niet op het leveradres aangeboden, maar dient u deze af te halen op een afhaalpunt van Itella bij u in de buurt. In dunbevolkte gebieden kan dat uiteraard een eind verder zijn.

Levering aan buren is in Litouwen niet uit te sluiten.

Zie de websites van Itella en DHL voor verdere informatie.

Luxemburg

De verzendkosten bedragen € 9,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Luxpost of DHL.

Directe levering aan aan afhaalpunt is helaas niet mogelijk.

Zie de websites van Luxpost en DHL voor verdere informatie.

Malta

De verzendkosten bedragen € 32,95 per pakket van maximaal 5 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden in Malta meestal geleverd met UPS of TNT.

Levering van gevaarlijke stoffen (ADR) is voor Malta helaas niet mogelijk. In de beschrijving van onze producten staat aangegeven indien een stof onder de ADR wetgeving valt. Bestel deze stoffen niet, om zo vertraging en kosten te voorkomen. Zie ook: ADR zendingen.

Levering aan buren is in Malta niet uit te sluiten.

Zie de websites van UPS en TNT voor verdere informatie.

Oostenrijk

De verzendkosten bedragen € 12,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Austrian Post of DHL.

Zie de websites van Austrian Post en DHL voor verdere informatie.

Polen

De verzendkosten bedragen € 14,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Zie de website van DHL voor meer informatie.

Portugal

De verzendkosten bedragen € 22,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan buren is in Portugal niet uit te sluiten.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Azoren en Madeira. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Roemenië

De verzendkosten bedragen € 15,00 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Urgent Cargus of DHL.

Levering aan buren is in Roemenië niet uit te sluiten.

Zie de websites van Urgent Cargus en DHL voor verdere informatie.

Slovenië

De verzendkosten bedragen € 14,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met Posta Slovenije of DHL.

Zie de websites van Posta Slovenije en DHL voor verdere informatie.

Slowakije

De verzendkosten bedragen € 17,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden in Slowakije meestal geleverd met DHL of In Time.

Levering aan buren is in Slowakije niet uit te sluiten.

Zie de websites van DHL en In Time voor verdere informatie.

Spanje

De verzendkosten bedragen € 19,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL.

Levering aan uitzonderingsgebieden voor Douane of BTW kan (meestal), maar u kunt dan niet in deze webshop bestellen. Het gaat dan om de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla. Ook Andorra wordt hier niet als deel van Spanje (of Frankrijk) gerekend. Wilt u bestellen voor levering aan deze gebieden vraag dan onze klantenservice om advies.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Tsjechië

De verzendkosten bedragen € 14,95 per pakket van maximaal 23 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met PPL of DHL.

U kunt kiezen voor levering aan een PPL of DHL servicepoint.

Zie de websites van PPL en DHL voor verdere informatie.

Zweden

De verzendkosten bedragen € 22,95 per pakket van maximaal 15 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

Pakjes worden verzonden met DHL en gaan rechtstreeks naar een DHL servicepoint, u kunt dit zelf selecteren.

Zie de website van DHL voor verdere informatie.

Andere bestemmingen

Met de Hekserij webwinkel is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen met andere leveradressen dan in de boven genoemde landen. Wilt u het elders laten bezorgen, vraag dan onze klantenservice om advies.