Particulieren

Een bijzonder aspect van De Hekserij is dat we grondstoffen en andere zaken die normaal alleen aan de industrie worden geleverd ook aan particulieren verkopen.

Onze bedoeling was en is dat iedereen, dus ook particulieren, ruwe grondstoffen moeten kunnen gebruiken voor zelfeducatie. Zelf maken levert kennis op die je niet in boeken kan vinden.

Gebruik de webshop voor bestellen, makkelijk in het gebruik. De prijzen in de webwinkel zijn uiteraard inclusief BTW.

Hoewel zelfeducatie onze eerste insteek was en is, worden onze producten ook voor andere doeleinden gebruikt. Soms is dat geen probleem, behalve dan dat wij u misschien minder goed van dienst kunnen zijn met adviezen. In andere gevallen is het absoluut af te raden onze producten anders te gebruiken dan door ons bedoeld. Hieronder gaan we daar verder op in.

Levensmiddelen

De Hekserij levert geen enkel product dat bedoeld is voor bereiding van levensmiddelen. Vaak voldoen de stoffen niet aan de betreffende kwaliteitseisen. We voldoen niet aan alle wettelijke eisen aan het verwerken en verhandelen van levensmiddelen. Dat willen we ook niet, dat is niet ons ding.

We raden het gebruik van onze producten in, of met levensmiddelen daarom af.

Hetzelfde geldt voor ander inwendig gebruik, inclusief vloeistoffen voor e-sigaretten.

Hobby en cosmetica

Het is leuk om -als hobby- dingen te maken. Dakpannen beschilderen, macrameeën en kippenhokken timmeren. Zelf cosmetica maken is voor veel mensen ook een leuke hobby. Onze cosmeticagrondstoffen zijn daar uitstekend geschikt voor.

Onze chemicaliën (te herkennen aan het artikelnummer dat met een 3 begint) zijn niet geschikt voor cosmetica. Gebruik met planten en dieren (aquaria, kunstmest, vijvers): we weten niet of dat veilig kan.

Ander technisch hobbymatig gebruik kan vaak wel. Wolbeitsen, aquarelverf, inkt: ga gerust uw gang.

Geneesmiddelen

Sommige klanten gebruiken onze producten voor het maken van zelfzorgmiddelen. Als het gaat om zelfzorgmiddelen die op cosmetica lijken is dat natuurlijk prima.

Diverse aromatherapeuten kopen bij ons hun etherische olie, dat is prima, onze etherische olie is daar geschikt voor, mits uitwendig gebruikt.

Voor het maken van ‘geneesmiddelen’ en ‘homeopatische geneesmiddelen’ als in de zin van de wet verkopen we geen stoffen. We kunnen en willen niet voldoen aan de eisen die daar aan worden gesteld.

Speelgoed

Ook de producten die bedoeld zijn voor scholen in het basisonderwijs zijn door ons niet bedoeld als speelgoed. Onze producten voldoen niet per sé aan de wettelijke eisen uit het speelgoedbesluit. We prijzen ze niet aan als speelgoed.

Dat betekent niet dat we afraden om onze producten door kinderen te laten gebruiken, het advies is dat dit samen met volwassenen gebeurt. Verder: hou rekening met hun veiligheid. Waar u zelf misschien geen veiligheidsbril gebruikt of handschoenen doe dat bij kinderen wel (beter: ook bij uzelf). Grondstoffen en zelfgemaakte cosmetica horen niet in de kinderkamer.