Privéles

Er zijn in Nederland verschillende cursussen op het gebied van parfum maken, meestal hebben ze als doel dat je een geurtje maakt, en is het vooral voor de lol. Het is een leuke bezigheid en we leveren daar graag de grondstoffen voor, zoals diverse geurstoffen.

Als je wat dieper in de materie wil duiken zijn deze cursussen vaak niet geschikt. Wil je leren hoe een echt parfum wordt gemaakt zoals je dat in de parfumerie koopt? Hoe je een geurcompositie voor je zelfgemaakte zeep, geurkaarsen of  kamerparfum kan maken? Dan zou privéles parfum maken bij De Hekserij misschien een optie zijn.

Privéles bij De Hekserij

Privéles is bijna altijd maatwerk: we kijken wat je kan, weet en hebt gedaan. Verder houden we rekening met wat je wil leren, wat is het doel. Het is dus niet zo dat je een voorgekookt lesprogramma volgt, we kijken naar de wensen en de mogelijkheden en passen het programma daar op aan.

Voor echte beginners hebben we wel een soort standaardprogramma: basiskennis van geuren, kennis van geurstoffen, ruiken, mengen.

Veel gevorderden vragen naar hulp bij het opbouwen van akkoorden en parfums. Dan zijn er specialistischer aanvragen: hoe parfumeer je kaarsen of zeep? Hoe maak je parfum voor honden? Welke dragers kunnen worden gebruikt voor kamerparfums? Hoe maak ik een natuurlijk muskusparfum. We kunnen vaak helpen, kan het niet dan zijn we daar eerlijk in.

Er is jaarlijks beperkt ruimte voor nieuwe cursisten, privéles parfum maken geven we alleen in de periode maart t/m oktober, vanaf eind januari heeft het zin aanvragen voor het nieuwe seizoen te doen. In 2022: we hopen in maart weer les te kunnen geven, maar uiteraard hangt dit af van de verdere ontwikkelingen rondom corona.

Het doel van onze cursisten is kennis vergaren om te gebruiken, we leiden niet op tot een diploma, u ontvangt geen certificaat. We zijn geen opleidingsinstituut, we delen simpelweg de kennis die we hebben. Om die reden brengen we voor privéles BTW in rekening.

Tarieven 2022

  • Privéles 1 persoon € 89,95 per uur
  • Privéles 2 personen € 119,95 per uur

Bij privéles aan twee personen geven we dezelfde les tegelijk aan twee personen, dat kan alleen bij vergelijkbaar niveau en doel.

Aanvraag voor privéles of nadere informatie graag per email.