Privéles

Er zijn in Nederland verschillende cursussen op het gebied van parfum maken, meestal hebben ze als doel dat je een geurtje maakt, en is het vooral voor de lol. Het is een leuke bezigheid en we leveren daar graag de grondstoffen voor.

Als je wat dieper in de materie wil duiken zijn deze cursussen niet geschikt. Wil je leren hoe een echt parfum wordt gemaakt zoals je dat in de parfumerie koopt? Hoe je een geurcompositie voor je zelfgemaakte zeep, geurkaarsen of  kamerparfum kan maken? Dan zou privéles parfum maken bij De Hekserij misschien een optie zijn.

Privéles is altijd maatwerk. We kijken wat je kan, weet en hebt gedaan. Verder houden we rekening met wat je wil leren, wat is het doel. Het is dus niet zo dat je een voorgekookt lesprogramma volgt, we kijken naar de wensen en de mogelijkheden en passen het programma daar op aan.

Bij absolute beginners behandelen we alles: basiskennis van geuren, kennis van geurstoffen, ruiken, mengen. Veel behoefte blijkt er te zijn aan kennis van het opbouwen van akkoorden en parfums. Dan zijn er specialistischer aanvragen: hoe parfumeer je kaarsen of zeep? We kunnen vrijwel altijd helpen. Kunnen we dat niet geven we dat ook aan.

Er is jaarlijks beperkt ruimte voor nieuwe cursisten, privéles parfum maken wordt in principe alleen gegeven in de periode maart t/m oktober, vanaf eind januari heeft het zin aanvragen voor het nieuwe seizoen te doen.

Het doel is kennis vergaren om te gebruiken, we leiden niet op tot een diploma. We zijn geen opleidingsinstituut, we delen simpelweg de kennis die we hebben. Om die reden wordt hiervoor ook gewoon BTW in rekening gebracht.

Tarieven 2020

  • Privéles 1 persoon € 78,00 per uur

Privéles parfum maken aan meer dan één persoon kunnen we momenteel helaas niet geven ivm de Coronamaatregelen.

Aanvraag voor privéles of nadere informatie graag per email.