ADR zendingen

Sommige producten die we verkopen moeten als ADR zending worden verzonden.

ADR

ADR is een Europees verdrag dat het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg regelt. Bepaalde producten die wij verkopen vallen onder de werking van dit verdrag. Dat betekent dat we pakjes met deze producten op een bepaalde manier laten vervoeren. Dit heeft bepaalde gevolgen.

Depot

Als u meerdere keren niet thuis bent bij aflevering kan het zijn dat het pakje naar het dichtstbijzijnde depot van DHL gaat waar gevaarlijke stoffen bewaard mogen worden en dat u het daar moet afhalen. Het kan zomaar zijn dat u daarvoor 100 kilometer of meer moet rijden. In de praktijk komt dit gelukkig weinig voor. Evengoed: zeker als u gevaarlijke stoffen koopt: kies een geschikt leveradres!

Retour

Uw recht op retour verandert niet, maar waarschijnlijk kunt u een pakje met gevaarlijke stoffen niet legaal retour sturen. Dit omdat er (voor zover wij weten) geen vervoerder is die deze diensten aanbiedt aan particulieren. Bedrijven en scholen zouden zo’n bedrijf kunnen inhuren, maar als dat eenmalig is kan dat niet uit. Bovendien moet het personeel van dit bedrijf geschoold worden voor het ADR zendingen mag inpakken en aanbieden.

Ga er daarom vanuit dat het in de praktijk niet zal gaan ADR stoffen retour te sturen.