Parfum & Geur

Streel je zintuigen

Musk Keton

 6,00

Wissen

Beschrijving

Musk keton of keton muskus is een zogenaamde nitromuskus, een synthetische muskus geurstof. Het behoort tot de vroegst gemaakte geurstoffen. In de natuur komt het niet voor.

Musk keton is een vaste stof. Voor gebruik kan het het beste worden opgelost. In alcohol lost het niet zo goed op, vandaar dat het meestal wordt opgelost in een andere geurstof, namelijk benzyl benzoaat. Een 20% oplossing is het meest gebruikelijk, maar een 10% oplossing is praktischer: minder kans op uitkristalliseren. De geur is zowel bij de 10% als de 20% oplossing niet heel sterk, maar een meer geconcentreerde oplossing is niet goed te maken en zal vrijwel zeker uitkristalliseren.
De geur van musk keton is een zeer kenmerkende poederachtige muskusgeur. Vroeger werd het zeer veel in parfums gebruikt en in grote hoeveelheden. Het verhaal gaat dat er in de oerversie van Chanel nr.5 meer dan 10% nitromuskus zat, waaronder musk keton. Het is een kenmerkende basisnoot in parfums.

In de EU is het gebruik van musk keton in cosmetica beperkt. In een parfum mag maximaal 1,4% musk keton zitten, in een eau de toilette maximaal 0,56% en in andere producten maximaal 0,042%.

Uitvoering

10 g, 50 g, 250 g