Algemene productinformatie

Onze producten zijn bedoeld voor het maken van cosmetica, parfum, geurproducten en/of voor educatief gebruik. Hieronder vindt u algemene productinformatie, ter aanvulling van de productbeschrijvingen.

Let op!

Niet elk product dat we verkopen kan worden gebruikt voor het maken van cosmetica, of voor parfum. Zie de beschrijving van het product en de categorie waaronder u dit product vindt. In geval van twijfel: stuur ons een email en vraag om advies.

Waarvoor kunt u het beslist NIET gebruiken

We verkopen geen producten bedoeld voor inwendig gebruik.

Onze producten zijn niet geschikt voor gebruik in voedsel, niet voor gebruik in diervoeding. Ze zijn niet geschikt voor inspuiting of het maken van injectievloeistoffen. Onze producten zijn niet geschikt voor zelfzorgproducten die inwendig worden gebruikt. Hiervoor zijn speciale extra zuivere en extra gecontroleerde kwaliteiten nodig en die hebben wij niet. Dit geldt natuurlijk ook voor medicijnen: we verkopen deze niet evenmin als grondstoffen voor het maken hiervan. Ook voor het op smaak maken van tabak of het samenstellen van e-smoke producten kunt u onze producten niet gebruiken.

Gebruikt u de producten toch inwendig kunt u ernstige gezondheidsschade oplopen. Ga daarom vooral op zoek naar een andere leverancier als u producten voor inwendig gebruik zoekt.

Er is maar één uitzondering op deze regel: voor het zelf maken van tandpasta, voor educatief gebruik kunt u onze set tandpasta maken gebruiken en ook de stoffen die daarin zitten. Met het advies de tandpasta niet te gebruiken, óf maar één keer en wel op de dag dat deze gemaakt werd.

Gevaarlijke stoffen

Verschillende van de stoffen die we verkopen zijn ‘gevaarlijke stoffen’. Dat kunnen natuurlijke stoffen zijn zoals etherische olie, en synthetische zoals veel geurstoffen. Gevaarlijke stoffen moeten met zorg worden gebruikt en met verstand worden opgeborgen: buiten het bereik van kinderen. Resten moeten worden afgevoerd naar een erkende verwerker, zoals het KCA loket van de gemeente.

Sommige van de gevaarlijke stoffen mogen niet zomaar worden verzonden, daar zijn regels voor. Wij hebben dat voor onze eigen zendingen geregeld met onze vervoerder, maar het betekent dat u een zending mogelijk niet (legaal) retour kunt sturen. Zie ook de informatie over ADR zendingen.

We geven de belangrijkste gevaren in de meeste gevallen aan in de beschrijving van een product. Dat is dus nóg een reden om de beschrijving van onze producten goed te lezen.

Houdbaarheid

Veel producten zijn beperkt houdbaar. Helaas kunnen we dit niet heel precies aangeven. We adviseren daarom om niet voor jaren voorraad in te slaan, tenzij u weet dat het betreffende product jaren houdbaar is. Zie hier voor meer informatie.

Bewaren

In het algemeen kunt u de stoffen het beste koel, droog en donker bewaren, in de goed gesloten verpakking. Koel wil zeggen bij voorkeur bij 16-18 °C, maar NIET in de koelkast bewaren. Sommige stoffen kunnen daar schade door ondervinden, onder meer door condensatie.