Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Armoise *ADR*

 7,95 incl. BTW  6,57excl. BTW

Wissen

Beschrijving

EO Armoise is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, aftershave en andere geurende producten.

Gebruik

EO Armoise heeft een zoet kruidige geur, die niet uitgesproken sterk is: gebruik het daarom onverdund. Het combineert goed met andere kruidige geuren, maar ook met bloemengeuren. Je gebruikt meestal tussen de 0,1% en 2% van deze stof in de geurcompositie. Het is in parfums voornamelijk een hartnoot en is stabiel in de meeste producten, ook in zeep.

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Armoise is bij kamertemperatuur een kleurloze tot lichtgele. De stof is redelijk lang houdbaar. De olie wordt gemaakt door stoomdestillatie van armoise alsem planten (Artemisia herba-alba Asso), hiervoor wordt de hele plant gebruikt. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:

> 25% – Kamfer, alfa Thujon
10-25% – beta Thujon
5-10% – 1,8-Cineol, Kamfeen, alfa Pineen, Terpineen-4-ol
2-5% – beta Pineen

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte, kindveilige dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en witte dop. Deze laatste wordt niet aan particulieren geleverd, de kleinere verpakkingen wel.

Gevaren

EO Armoise is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

GEVAAR
H226 – Ontvlambare vloeistof en damp.
H302 – Schadelijk bij inslikken.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H331 – Giftig bij inademing.
H371 – Kan schade aan organen veroorzaken.
H411 – Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Een allergische reactie is niet uit te sluiten al bevat de stof niet of heel weinig van de 26 allergenen die in de Europese cosmeticawetgeving worden genoemd.

Dit product wordt als ADR zending (gevaarlijke stoffen) verzonden. Dat heeft gevolgen voor de mogelijkheden van afhalen op een DHL Service point en voor retour zenden. Zie ook: ADR zendingen.

Codes

Artikelnummer: 20148
Engelse naam: EO Armoise, EO White wormwood
EG-nummer: 283-905-5
CAS-nummer EU: 84775-75-7
CAS-nummer TSCA: 84775-75-7
ADR: 3/III
UN-nummer: 1169
INCI: ARTEMISIA HERBA-ALBA OIL

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 ml