Parfum & Geur

Streel je zintuigen

beta Damascon

 12,95 incl. BTW  10,70excl. BTW

Beschrijving

beta Damascon is een geurstof voor gebruik in bijvoorbeeld parfum, zeep en luchtverfrissers.

Gebruik

beta Damascon heeft een fruitgeur die doet denken aan bessen, rozijnen en pruim, maar ook aan roos en tabak. De geur is sterk, het maken van een verdunning van bijvoorbeeld 10% in bijvoorbeeld DPG kan daarom nuttig zijn. Kenmerkend gebruik is in fruit- en rozenakkoorden, daarnaast in fruitgeuren zoals appel en peer. In kleinere hoeveelheden kan het interessante accenten geven aan heel veel parfums. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geuren met hout, kruiden en leer. Naast roos past het goed bij viooltje, iris en sterke, zoete bloemengeuren. Je gebruikt meestal een spoortje tot 1 % van deze stof in de geurcompositie. Het is in parfums voornamelijk een hartnoot en is stabiel in de meeste producten, inclusief zeep.

Bij gebruik in cosmetica bedoeld voor de Europese markt geldt een maximum van 0,02% beta Damascon in het eindproduct. We raden aan deze bovengrens ook te respecteren bij zelfgemaakte cosmetica. Bij andere producten kan een hogere bovengrens acceptabel zijn.

Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Eigenschappen

beta Damascon is bij kamertemperatuur een kleurloze tot lichtgele vloeistof. De zuiverheid is minimaal 95% en de stof is redelijk lang houdbaar. De stof komt in de natuur voor, maar voor gebruik als geurstof wordt de synthetische versie gebruikt.

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en een witte dop.

Gevaren

beta Damascon is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

WAARSCHUWING
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H411 – Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Codes

Artikelnummer: 23188
Engelse naam: Damascone beta
EG-nummer: 245-842-1
CAS-nummer EU: 23726-91-2
CAS-nummer TSCA: 23726-91-2
FEMA-nummer: 3243
ADR: 9/III
UN-nummer: 3082

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g