Parfum & Geur

Streel je zintuigen

Ambroxide (Sym)

 12,00

Wissen

Beschrijving

Ambroxide (Sym) is een ambergeurstof van het Duitse Symrise. Ambroxide, ook bekend als ambroxan of ambrox is waarschijnlijk de meest gebruikte ambergris geurstof. Handel in echte natuurlijke ambergris is wereldwijd verboden, dan wel alleen toegestaan onder bepaalde strenge voorwaarden, dit omdat het meestal wordt gewonnen uit de darmen van (illegaal gevangen) potvissen, een diersoort die beschermd is. In Nederland is handel helemaal verboden, maar Ambroxide (Sym) is een goed alternatief in veel gevallen.

Tot voor kort gebruikten we de naam Ambroxan voor dit product, dit is een andere naam voor hetzelfde molecuul als Ambroxide cryst. van Symrise. In de overgangsperiode kunt u dus potjes met Ambroxan of Ambroxide ontvangen, de naam op het potje geeft aan welke. Er is verder geen relevant verschil tussen beide producten, u kunt ze 1 op 1 met elkaar uitwisselen.

Ambroxide (Sym) is een vaste stof die we in de vorm van vlokjes verkopen. Het lost in veel gebruikelijke geurstoffen en oplosmiddelen op. De geur is erg sterk en overheersend, wees daarom voorzichtig, een compositie wordt al snel overgenomen door de Ambroxide.

Molecule 02 van Escentric Molecules bevat kennelijk alleen dit molecuul als geurstof. Als u het wil namaken is 1 gram Ambroxide per 100 ml Cosmetisch haarwater waarschijnlijk een goed uitgangspunt. Wat meer of minder bevalt wellicht beter.

Het product is synthetisch, wettelijk geen gevaarlijke stof (REACH).

Uitvoering

5 g, 20 g, 50 g, 250 g