Cosmetica

Pure verwenning

Isopropylmyristaat

 5,00

Wissen

Beschrijving

Isopropylmyristaat, vaak afgekort tot IPM is een ester van propylalcohol en myristinezuur. Het myristinezuur is meestal uit natuurlijke vetten verkregen, de propylalcohol is vaak van aardolie afkomstig.

IPM is een zeer veel gebruikt emoliënt. Het is een reukloze, kleurloze vettige vloeistof met een lage stroperigheid. Het zorgt voor een erg goede spreiding van de crème zodat deze prettig aanvoelt op de huid.

Daarnaast wordt IPM gebruikt als oplosmiddel of zelfs basis voor parfums. Het verdampt in tegenstelling tot alcohol niet, maar lost wel veel geurstoffen op en kan goed gemengd worden met vette bases.

De aanduiding volgens INCI: Iso propyl myristate.

Uitvoering

100 ml, 250 ml, 1 liter, 4 kg (± 4,7 liter)

Bijpassende producten