Cosmetica

Pure verwenning

Isoamyllauraat

 12,95

Wissen

Beschrijving

Isoamyllauraat is een plantaardig emoliënt met een goed huidgevoel en andere bijzondere eigenschappen

Gebruik

Het wordt in crèmes gebruikt als emoliënt, dat is de vetstof die bescherming geeft en voor een belangrijk deel de smeerbaarheid bepaalt. Gebruik het als onderdeel van de vetfase, naast of in plaats van andere vetstoffen.

Daarnaast is het een hele goede drager voor olieparfums: naast isoamyllauraat is alleen een geschikte geurcompositie nodig.

Eigenschappen

Isoamyllauraat is een heldere, kleurloze olieachtige vloeistof, zo goed als geurloos.

Bijzonder aan deze stof is dat het crèmes oplevert met een bijzonder prettig ‘licht’ zijdezacht huidgevoel en een uitstekende uitsmeerbaarheid. Dit is vrij goed vergelijkbaar met crèmes waaraan vluchtige siliconenolie is toegevoegd. Vergeleken met plantaardige olie crème met isoamyllauraat smeert beter en prettiger uit. Daarnaast is het stabieler: het is vrijwel niet gevoelig voor zuurstof uit de lucht en geeft daarom weinig risico op rans worden.

Daarmee zijn we er nog niet, er zijn veel andere goede kanten, we noemen hieronder een paar.

  • De crème voelt minder vet aan.
  • Ook het zogenaamde ‘whitening’ van een crème (dat de crème bij opsmeren de huid wit kleurt tenzij je lang doorgaat met smeren) is minder bij gebruik van isoamyllauraat.
  • In make-up is de olie goed bruikbaar om de pigmenten egaal te verdelen
  • Maar ook in make-up verwijderende producten is het geschikt: waterproof make-up lost op in de olie.
  • Niet alleen goed voor de huid, ook voor het haar als conditioner.

Duurzaamheid

Het is volledig gemaakt van plantaardige grondstoffen gewonnen uit onder andere granen, suikerbiet en kokosolie. Het is niet heel makkelijk, maar wel volledig afbreekbaar in het milieu.

Verpakking

Isoamyllauraat is verpakt in bruine kunststof (PET) flessen met zwarte kunststof (PP) dop.

Gevaren

Isoamyllauraat is niet ingedeeld als gevaarlijke stof (REACH/CLP). We raden evengoed aan met alle stoffen voorzichtig om te gaan.

Codes

Artikelnummer: 11125
Engelse naam: Isoamyl laurate
INCI: ISOAMYL LAURATE, ISOAMYL COCOATE

Uitvoering

100 ml, 250 ml