Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Ylang ylang III (org)

 7,95 incl. BTW  6,57excl. BTW

Wissen

Beschrijving

EO Ylang ylang III (org) is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, zeep en andere geurende producten.

Gebruik

EO Ylang ylang III (org) heeft een kruidige bloemengeur met daarnaast dierlijke aspecten. Het maken van een verdunning van 10 of 25% kan nuttig zijn, omdat de geur vrij sterk is. Het past goed in ambers en in veel bloemengeuren, zoals jasmijn en magnolia. Het is in parfums voornamelijk een hartnoot, soms topnoot en is stabiel in de meeste producten, ook in zeep.

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Ylang ylang III (org) is bij kamertemperatuur een lichtgele tot gele vloeistof, de stof is vrij lang houdbaar. De olie wordt door stoomdestillatie gemaakt uit de bloemen van Cananga odorata Lam. Hook. f. &  Thomson, forma genuina.

De Romeinse 3 (III) heeft te maken met de manier waarop ylang ylangolie wordt gemaakt. Het destilleren duurt ruim een halve dag en tijdens het destilleren wordt de olie die gevormd is enkele keren afgetapt. De eerste keer is dat fractie I, de tweede keer fractie II, maar andere fracties, bijvoorbeeld 1A kom je ook wel tegen. De III is de minst vluchtige fractie van de olie. Het is minder scherp en qua geur wat meer richting vanille dan de andere fracties.

Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:
10-25 % – Benzylacetaat, beta Caryofylleen
5-10 % – Benzylbenzoaat, Geranylacetaat, Germacreen D, Methylbenzoaat, Tetradecaan
2-5 % – Benzylalcohol, Benzylsalicylaat, Cinnamylacetaat, p-Cresyl methyl ether, Farneseen, Farnesol, Linalool
1-2 % – Ethylbenzoaat, alfa Pineen

Ylang ylang wordt ook wel armeluisjasmijn genoemd. De geur lijkt sterk op die van jasmijn en de prijs van de olie is een stuk lager dan die van jasmijn extracten. De olie is afkomstig van de Madagascar, daarmee is het een Bourbon ylang ylang olie.

De etherische Ylang ylang III olie die wij verkopen is een zuiver natuurlijke etherische olie, die van ‘organisch’ geteelde planten wordt gemaakt, vandaar de toevoeging (org).

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte, kindveilige dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en witte dop. Deze laatste verpakking wordt niet aan particulieren geleverd omdat hierop geen kindveilige sluiting zit. Voor het doseren raden we plastic pipetten aan, er worden geen druppelaars meegeleverd.

Gevaren

EO Ylang ylang III (org) is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

GEVAAR
H304 – Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt.
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H319 – Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
H412 – Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

De olie bevat onder meer de allergenen benzylbenzoaat, benzylsalicylaat, eugenol, farnesol, geraniol, isoeugenol en linalool.

Codes

Artikelnummer: 20114
Engelse naam: Ylang ylang III oil
EG-nummer: 281-092-1
CAS-nummer EU: 83863-30-3
CAS-nummer TSCA: 8006-81-3
FEMA-nummer: 3119
INCI: CANANGA ODORATA FLOWER OIL

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g NIET voor particulieren