Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Wintergreen (org)

 7,95 incl. BTW  6,57excl. BTW

Wissen

Beschrijving

Wintergreen heeft zijn naam te danken aan het feit dat de plant ook in de winter groen blijft. Van de blaadjes wordt door middel van stoomdestillatie een etherische olie gemaakt. Onze etherische wintergreenolie is afkomstig van de Gaultheria procumbens geteeld in China. Een andere, minder gebruikelijke naam is tea berry. We verkopen etherische olie gemaakt van organische wintergreen.

Indicatie van de samenstelling:
> 25 % – Methylsalicylaat

Wintergreen is in parfums een typische topnoot, maar wordt weinig gebruikt. Als het gebruikt wordt dan vaak maar een klein beetje, het is een zeer doordringende geur. Met name in de Verenigde Staten wordt wintergreenolie veel als smaakstof gebruikt. Het originele Coca Cola recept zou wintergreenolie bevatten. In verband met de giftigheid van de olie raden we gebruik als smaakstof af, daarnaast verkoop de Hekserij geen enkel product dat bedoeld is voor gebruik in levensmiddelen. Wintergreenolie wordt ook wel gebruikt als conserveermiddel voor technische producten als lijm en verf.
Wintergreen is vooral belangrijk in tuberoos akkoorden, maar past ook goed in allerlei groene akkoorden, met name met munt en vers gemaaid gras geuren. Wintergreen olie gaat goed samen met andere salicylaten die in de parfumerie worden gebruikt.

Hoewel de olie niet duur is, werd en waarschijnlijk word er veel mee geknoeid, in plaats van de genoemde plant kan een sterk gelijkende olie uit de bast van Betula Lenta (suikerberk) worden gewonnen en omdat de olie vrijwel helemaal uit methylsalicylaat bestaat kan het zijn dat je het een krijgt als je het andere bestelt. Onze etherische olie wintergreen is zuiver natuurlijke etherische olie.

Wintergreenolie is schadelijk bij opname door de mond en irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Het bevat geen van de allergenen die door de EU zijn aangewezen als meest voorkomende contactallergenen in parfumcomposities.

CAS-nr TSCA: 68917-75-9
CAS-nr EU: 90045-28-6
EG-nr: 289-888-0
FEMA-nr: 3113
INCI: GAULTHERIA PROCUMBENS LEAF OIL

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g