Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Den naald (org) *ADR*

 9,95 incl. BTW  8,22excl. BTW

Wissen

Beschrijving

EO Den naald (org) is een organische etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum of luchtverfrissers.

Gebruik

EO Den naald (org) heeft een frisse, groen kruidige naaldbomengeur. Niet uitgesproken sterk, het kan daarom onverdund worden gebruikt. Het combineert goed met andere groene en kruidige geuren, maar ook met bijvoorbeeld citrus en hout. Kenmerkend gebruik is in conifeer akkoorden. Het is in parfums voornamelijk een topnoot, maar helaas is het geen erg stabiele geurstof, in zeep, bleek en deodorant is het niet goed bruikbaar

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Den naald (org) is bij kamertemperatuur een kleurloze tot lichtgele vloeistof. De stof is beperkt houdbaar, de geur wordt minder fris, koop daarom niet meer dan in een jaar gebruikt gaat worden. De olie wordt door stoomdestillatie gemaakt uit de naalden van Pinus sylvestris L.. De bomen waar deze naalden van gewonnen worden zijn organisch beheerd. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:

> 25% – alfa Pineen, beta Pineen
10-25% – D-Limoneen
5-10% – delta-3-Careen, alfa Fellandreen, Kamfeen, Myrceen
2-5% – beta Caryofyleen, alfa Terpineol

Verpakking

De verpakking is van bruin glas met een kindveilige zwarte dop. Voor het doseren raden we plastic pipetten aan, deze worden niet meegeleverd.

Gevaren

EO Den naald (org) is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

GEVAAR
H226 – Ontvlambare vloeistof en damp.
H304 – Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt.
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H410 – Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Het bevat de allergene stof limoneen.

Dit product wordt als ADR zending (gevaarlijke stoffen) verzonden. Dat heeft gevolgen voor de mogelijkheden van afhalen op een DHL Service point en voor retour zenden. Zie ook: ADR zendingen.

Codes

Artikelnummer: 20162
Engelse naam: Pine needle oil
EG-nummer: 281-679-2
CAS-nummer EU: 84012-35-1
CAS-nummer TSCA: 8023-99-2
FEMA-nummer: 2906
ADR: 3/III
UN-nummer: 1272
INCI: PINUS SYLVESTRIS LEAF OIL

Uitvoering

10 ml, 50 ml