Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Lavandin Abrialis

 5,95 incl. BTW  4,92excl. BTW

Wissen

Beschrijving

EO Lavandin Abrialis is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, cosmetica en andere geurende producten.

Gebruik

EO Lavandin Abrialis heeft een kenmerkende lavendelgeur, namelijk: groen, bloemen en kruidig. Vergeleken met de beste Franse lavendelolie is het minder bloemen en meer zoet kruidig, wat kamferachtig. De geur is niet uitgesproken sterk, vooraf verdunnen is daarom niet nodig. Het is zo veelzijdig als lavendel maar kan zijn: bloemengeuren, kruidige geuren, hout, groen, mos. Je gebruikt meestal tussen de 0,1% en 10% van deze stof in de geurcompositie. Het is in parfums voornamelijk een top- en hartnoot en is stabiel in de meeste producten, ook in zeep. Bij gebruik in zeep: een goed fixatief is aan te raden.

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Lavandin Abrialis is bij kamertemperatuur een lichtgele tot gele vloeistof. De stof is vrij lang houdbaar, en wordt door stoomdestillatie gemaakt uit de wortels van de takjes van Lavandula × intermedia Emeric ex Loisel.. Dit is een kruising tussen gewone lavendel en spijklavendel. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:

10-25 % – Linalool, Linalylacetaat
5-10 % – beta Caryofyleen, 1,8 Cineol, Kamfer, beta Ocimeen
2-5 % – Borneol, Lavendulyl acetaat
1-2 % – beta Farneseen, Geranylacetaat, Germacreen D, Limoneen, Myrceen, Terpineen-4-ol, alfa Terpineol

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en witte dop. Deze laatste verpakking wordt niet aan particulieren geleverd omdat deze niet kindveilig is. De kleinere verpakkingen leveren we wel aan particulieren.

Gevaren

EO Lavandin Abrialis is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

GEVAAR
H304 – Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt.
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H319 – Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
H412 – Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Het bevat de allergene stoffen linalool en limonene, naast andere in kleinere hoeveelheden.

Codes

Artikelnummer: 20138
Engelse naam: EO Lavandin Abrialis
EG-nummer: 294-470-6
CAS-nummer EU: 93455-96-0
CAS-nummer TSCA: 8022-15-9
FEMA-nummer: 2618

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g NIET voor particulieren