Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Davana

 10,00

Wissen

Beschrijving

EO Davana is een etherische olie, bedoeld voor gebruik als geurstof in bijvoorbeeld parfum of douchegel.

Gebruik

De geur van EO Davana is uniek en bijzonder: een kruidige bessengeur met ook groene en kamferachtige aspecten. Daarnaast wat roos en specerijgeuren. EO Davana gaat goed samen met de geur van kruiden en specerijen, maar geeft ook pit aan fruitige parfums. Het past goed bij roos, bovendien geeft het een bijzondere toon aan chypres en amberparfums. In parfums is het in de eerste plaats een hartnoot. De stabiliteit in zeep is niet goed beschreven in de literatuur, maar vanwege de samenstelling waarschijnlijk goed.

De geur van davanaolie is erg sterk en kan gemakkelijk overheersen. Om die reden kan het maken van een 10% verdunning zinvol zijn. Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Eigenschappen

EO Davana is een oranje tot bruine vloeistof. De olie is lang houdbaar. Davana is de naam van een kruid uit dezelfde familie als bijvoet en alsem. De etherische olie wordt gemaakt door stoomdistillatie van het kruid. Onze davanaolie komt -zoals vrijwel alle davanaolie- uit India.

Indicatie van de samenstelling

> 25 % – Davanon
5-10 % – Nerol
3-5 % – Hydroxydavanon, Isodavanon
1-2 % – Artemon, Cinnamylcinnamaat, Davana-ether, Davanafuraan, Davanazuur, Nordavanon

Aan de olie is niets toegevoegd, het is 100% zuivere etherische olie.

Gevaren

Zoals vrijwel elke etherische olie is ook EO Davana ingedeeld als gevaarlijk, met de volgende kenmerken:
GEVAAR
H304 – Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt.
De olie bevat onder andere linalool, een stof waar sommige mensen allergisch op reageren.

De 20 g en 50 g verpakking wordt niet aan particulieren geleverd. De reden is dat we geen geschikte verpakking hebben gevonden met een kindveilige sluiting. Deze laatste is verplicht voor dit product, bij levering aan particulieren.

Codes

Artikelnummer: 20144
EG-nummer: 295-155-6
CAS-nummer EU: 91844-86-9
CAS-nummer TSCA: 8016-03-3
FEMA-nummer: 2359
INCI: ARTEMISIA PALLENS HERB OIL
Botanisch: Artemisia pallens Wall. ex DC.

Uitvoering

5 g, 20 g NIET voor particulieren, 50 g NIET voor particulieren