Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Cade (org)

 9,00

Wissen

Beschrijving

EO Cade (org) is een etherische olie die als geurstof wordt gebruikt. Bijvoorbeeld in parfum, cosmetica en andere geurende producten.

Gebruik

EO Cade (org) heeft een rokerige, teerachtige geur, daarnaast aspecten van zwarte peper en andere specerijen. De geur komt vrij sterk over, zodat het nuttig kan zijn een verdunning van 10% of zelfs 1% te maken. EO Cade (org) is zeer geschikt voor geuren van leer en tabak, maar kan in lagere dosering in veel parfums een goede toevoeging zijn. Het geeft bijvoorbeeld een compleet nieuwe dimensie aan hout-, amber- en vanillegeuren. Het is in parfums allereerst een basisnoot en is stabiel in de meeste producten, inclusief zeep. Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Cade (org) is bij kamertemperatuur een heldere, gele vloeistof; deze stof is vrij lang houdbaar. De olie wordt gemaakt van het organisch geproduceerde hout van de stekelige jeneverbes, deze soort komt in het Middellandse zeegebied voor. Door het hout te verwarmen ontwijken er dampen uit het hout, deze dampen worden vervolgens afgekoeld tot een vloeistof. Daarna wordt deze vloeistof nabehandeld om kankerverwekkende bestanddelen kwijt te raken. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:

> 25% – delta Cadineen
10-25% – Cadina-1,4-dieen, epi Cubenol
5-10% – trans Calameneen, beta Caryofylleen,  Zonareen
1-2% – alfa Cedreen

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte, kindveilige dop.

Gevaren

EO Cade (org) is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

GEVAAR
H304 – Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terecht komt.
H410 – Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

EO Cade (org) bevat geen van de gebruikelijke allergenen.

Codes

Artikelnummer: 20157
Engelse naam: EO Cade (org)
EG-nummer: 289-969-0
CAS-nummer EU: 90046-02-9
CAS-nummer TSCA: 8013-10-3
ADR: 9/III
UN-nummer: 3082
INCI: JUNIPERUS OXYCEDRUS WOOD OIL
Botanisch: Juniperus Oxycedrus L.

Uitvoering

10 ml, 50 ml