Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Amyris

 6,00 incl. BTW  4,96excl. BTW

Wissen

Beschrijving

EO Amyris is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, cosmetica en andere geurende producten.

Gebruik

EO Amyris heeft een warme houtachtige geur met aspecten van sandelhout, ook iets rokerigs en teerachtigs. De geur is niet uitgesproken sterk, je kan deze olie daarom onverdund gebruiken. Het combineert goed met andere houtachtige geuren en ook met leerparfums. Daarnaast past het goed zware groene geuren, lavendel, specerij en dierlijke geuren. Je gebruikt meestal tussen de 0,1% en 30% van deze stof in de geurcompositie. Het is in parfums voornamelijk een basisnoot en is stabiel in de meeste producten, ook in zeep.

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Amyris is bij kamertemperatuur een lichtgele tot oranjegele vloeistof die soms stroperig is. De stof is lang houdbaar, sommigen vinden de geur van de oudere olie zelfs beter. De olie wordt door stoomdestillatie gemaakt uit het hout en de bast van de Amyris balsamifera L., een boompje dat voorkomt in het Caribisch gebied en rond de Golf van Mexico. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:

10-25 % – Elemol, beta Eudesmol, gamma Eudesmol, Valerianol
5-10 % – Selin-5-een-7-ol
2-5 % – Curcumeen, Selin-3,7-dieen, alfa Selineen, Zingibereen

Amyris staat ook bekend onder de naam West Indisch sandelhout. Omdat dat verwarrend kan zijn: het is niet van sandelhout gemaakt en ruikt ook echt anders, gebruiken wij deze naam niet. De meeste amyrisolie, ook (meestal) de onze komt van Haïti.

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en witte dop.

Gevaren

EO Amyris is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

WAARSCHUWING
H412 – Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Een allergische reactie is niet erg gebruikelijk.

Codes

Artikelnummer: 20111
Engelse naam: Amyris EO
EG-nummer: 291-076-6
CAS-nummer EU: 90320-49-3
CAS-nummer TSCA: 8015-65-4
INCI: AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g