Geurgrondstof

Streel je zintuigen

Hexylkaneelaldehyde

 5,95 incl. BTW  4,92excl. BTW

Beschrijving

Hexylkaneelaldehyde is een geurstof voor gebruik in bijvoorbeeld parfum, cosmetica en zeep.

Gebruik

Hexylkaneelaldehyde heeft de warme specerij- en bloemengeur van bloemen als jasmijn en gardenia. Daarnaast ook groen kruidige aspecten. De geur is niet erg sterk en kan daarom onverdund worden gebruikt. Kenmerkend gebruik is in bloemengeuren als jasmijn, magnolia en dergelijke. Je gebruikt meestal tussen de 2% en 30% van deze stof in de geurcompositie. Een zeer veelzijdige geurstof: naast de genoemde bloemengeuren past het ook bij veel fruitgeuren (met name  bessen en tropisch fruit), in ambers, chypres en fougères. Het is makkelijk te onderschatten omdat de geur pas goed tot z’n recht komt in combinatie met andere geurstoffen. Het is in parfums voornamelijk een basisnoot en is stabiel in de meeste producten, ook in zeep.

Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Eigenschappen

Hexylkaneelaldehyde is bij kamertemperatuur een lichtgele tot gele vloeistof. Een betere naam is misschien alfa Hexylkaneelaldehyde, maar aangezien andere varianten niet als geurstof worden gebruikt laten we dat alfa weg. De zuiverheid is minimaal 96%. De stof is niet lang houdbaar, omdat deze gevoelig is voor de inwerking van zuurstof uit de lucht. Om die reden voegen we 0,1% tocoferol toe aan dit product. Desondanks adviseren we om deze stof tenminste één keer per jaar te verversen. De stof komt in de natuur voor, maar voor gebruik als geurstof wordt de synthetische versie gebruikt.

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en een witte dop.

Gevaren

Hexylkaneelaldehyde is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

WAARSCHUWING
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H410 – Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Hexylkaneelaldehyde is één van de 26 parfumallergenen die (als hexyl cinnamal) op de verpakking van cosmetica moet worden vermeld als de concentratie boven een bepaalde waarde komt.

Codes

Artikelnummer: 23084
Engelse naam: Hexyl cinnamal, hexyl cinnamaldehyde, hexyl cinnamic aldehyde
EG-nummer: 202-983-3
CAS-nummer EU: 101-86-0
CAS-nummer TSCA: 101-86-0
FEMA-nummer: 2569
ADR: 9/III
UN-nummer: 3082
INCI: HEXYL CINNAMAL

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g, 1 kg
X
We zijn van 13 t/m 22 april gesloten wegens verhuizing.
We are closed from April 13 until April 22 for relocation.