Farnesol

 8,95 incl. BTW  7,40excl. BTW

Beschrijving

Farnesol is een geurstof, die ook in de natuur voorkomt, onder meer in diverse bloemen en daardoor ook in verschillende soorten etherische olie. De naam Farnesol is afkomstig van de botanische naam voor de zoete acacia (niet te verwarren met de Robinia): Acacia farnesiana (L.) Willd., in de bloesem hiervan komt farnesol voor. Voor gebruik in parfums en cosmetica wordt de geurstof synthetisch nagemaakt.

Farnesol is een heldere tot lichtgele vloeistof. De geurstof is een zoete bloemengeur met groene aspecten. Het is hoofdzakelijk een basisnoot. Farnesol kan worden gebruikt voor diverse bloemengeuren, onder meer die van lindenbloesem, acacia en lelietje van dalen. Stabiel in zeep.

Een verdunning maken is niet nodig, de geur is niet overdreven sterk en de stof leent zich voor hogere doseringen. Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Farnesol is onder de REACH/CLP verordening ingedeeld met de volgende kenmerken:
Waarschuwing.
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H319 – Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
Het is een van de parfumallergenen die in de EU boven een bepaalde concentratie vermeld moeten worden op het etiket.

De Engelse naam is Farnesol.
CAS-nr: 4602-84-0
EG-nr: 225-004-1
FEMA-nr: 2478

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g
X
We zijn van 13 t/m 22 april gesloten wegens verhuizing.
We are closed from April 13 until April 22 for relocation.