Etherische olie Sandelhout spicatum

 7,95 incl. BTW  6,57excl. BTW

Beschrijving

Etherische olie Sandelhout spicatum is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, cosmetica en andere geurende producten.

Let op!

Lees voor aankoop alle informatie hieronder en de algemene productinformatie.
Niet bedoeld voor gebruik in voeding, vape vloeistoffen of ander inwendig gebruik.
Bedoeld om te mengen met andere geurstoffen: in z’n eentje kan de geur saai of zelfs onaangenaam zijn.
Niet onverdund op de huid gebruiken: het is een grondstof, geen eindproduct.

Gebruik

Etherische olie Sandelhout spicatum heeft een houtige geur, die aan het ‘normale’ sandelhout doet denken, maar wat meer groen, mossig, aardeachtig en kruidig is. Het levert daardoor andere nuances op dan S. album en de meeste vervangers voor sandelhout. Ook is het een wat vluchtiger stof dan de meeste andere sandalgeuren. Dat maakt deze etherische olie een wezenlijk nieuwe en andere geur. Het wordt (nog) weinig gebruikt in de parfumerie: onterecht, het is een zeer veelzijdige olie. Denk niet alleen als alternatief voor sandelhout, maar als alternatief voor eikenmos, vetiver of coumarine. Het heeft niet hetzelfde effect als deze stoffen, maar past vaak op vergelijkbare plekken. Een creatieve parfumeur zal er een fantastisch uitgangspunt in vinden om een compleet nieuwe geur op te baseren. Gebruik tussen de 0,1% en 20% van deze stof in de geurcompositie. Het is in parfums voornamelijk een hart- tot basisnoot en is stabiel in de meeste producten, inclusief zeep.

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

Etherische olie Sandelhout spicatum is bij kamertemperatuur een lichtgele tot oranjegele vloeistof. De stof is vrij lang houdbaar. De olie wordt door stoomdestillatie gemaakt uit het hout van het West Australisch sandelhout (Santalum Spicatum A. DC.). Behalve deze botanische naam kom je nog wel alternatieve namen tegen, zoals Santalum spicata, Fusanus spicatus en Santalum cygnorum. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen. Een indicatie van de samenstelling is de volgende:
10-25% – cis-Nuciferol, cis-alfa-Santalol
5-10% – cis-alfa-trans-Bergamotol, epi-alfa-Bisabolol, trans-trans-Farnesol
2-5% – cis-Lanceol, cis-beta-Santalol
1-2% – epi-beta-Santalol

Technische details

Dichtheid: 0,96
Kookpunt: 90 °C

Duurzaamheid

Deze geurstof is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het maken van een etherische olie kost energie. De afbreekbaarheid in het milieu is niet erg goed.

Verpakking

De 1 en 5 g verpakking is van bruin glas met een zwarte kunststof (PP) dop. De 20 en 50 g verpakking is van aluminium met een witte kunststof (PP) dop.
Afsluiting is altijd met gewone afsluitdoppen, voor het doseren van kleine hoeveelheden raden we het gebruik van plastic pipetten aan.

Gevaren

Etherische olie Sandelhout spicatum is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

WAARSCHUWING
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H319 – Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
H411 – Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Een allergische reactie is niet uit te sluiten.

Codes

Artikelnummer: 20170
Engelse naam: Essential oil Sandalwood spicatum
EG-nummer: 296-618-5
CAS-nummer EU: 92875-02-0
CAS-nummer TSCA: 8024-35-9
ADR: 9/III
UN-nummer: 3082
INCI: SANTALUM SPICATA WOOD OIL

Uitvoering

1 g, 5 g, 20 g, 50 g
X
We zijn van 13 t/m 22 april gesloten wegens verhuizing.
We are closed from April 13 until April 22 for relocation.