EO Vetiver Sri Lanka

 12,95 incl. BTW  10,70excl. BTW

Beschrijving

EO Vetiver Sri Lanka is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, cosmetica en andere geurende producten.

Gebruik

EO Vetiver Sri Lanka heeft aardse, houtachtige, kruidige geur met daarnaast rokerige aspecten. Na rijping van de geurcompositie kan des geurstof sterker uitpakken dan in eerste instantie tijdens het mengen. Een verdunning van bijvoorbeeld 10 of 25 % is dan ook handig om te hebben. De geur van vetiver past goed in houtakkoorden, zoals die met ceder. Vetiver combineert goed met kruidige bloemengeuren, bijvoorbeeld roos of anjer. Het is in parfums voornamelijk een basisnoot en behoorlijk stabiel in de meeste producten, inclusief zeep.

Koel, droog en donker bewaren.

Eigenschappen

EO Vetiver Sri Lanka is bij kamertemperatuur een donkere bruine, stroperige vloeistof. De stof is lang houdbaar en wordt eigenlijk alleen maar beter naarmate deze ouder wordt. De olie wordt door stoomdestillatie gemaakt uit de wortels van de vetiverplant. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen, een indicatie van de samenstelling is de volgende:
5-25% – Khusimol
5-10% – beta Vetireneen, beta Vetiveneen
2-5% – Aromadendreen, beta Caryofyleen, alfa Vetivon
1-2% – Isovalencol, beta Vetivon

Vergeleken met EO Vetiver Java is de Sri Lanka olie wat minder rokerig, maar verder zijn deze vetiver varianten zeer vergelijkbaar. De Sri Lanka olie is daardoor minder lastig in het gebruik, de geur overheerst minder makkelijk. Aan de andere kant: is juist de rokerigheid gewenst is de Java olie meer geschikt.

Verpakking

De 10 en 50 ml verpakking is van bruin glas met een zwarte dop. De 250 g verpakking is van aluminium met een stop en witte dop.

Gevaren

EO Vetiver Sri Lanka is ingedeeld als gevaarlijke stof, met de volgende kenmerken:

WAARSCHUWING
H315 – Veroorzaakt huidirritatie.
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H319 – Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Codes

Artikelnummer: 20160
Engelse naam: Vetiver Sri Lanka Essential Oil*
EG-nummer: 282-490-8
CAS-nummer EU: 84238-29-9
CAS-nummer TSCA: 8016-96-4
INCI: VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL
Botanisch: Chrysopogon zizanioides (L.) Roberty**

* of vetivert, vetyver, vetyvert
** Heel vaak ook Vetiveria zizanioides, of V. Odoratum.

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 g
X
We zijn van 13 t/m 22 april gesloten wegens verhuizing.
We are closed from April 13 until April 22 for relocation.