EO Mirre *ADR*

 14,95 incl. BTW  12,36excl. BTW

Beschrijving

Etherische mirreolie wordt door middel van stoomdistillatie gemaakt van de gomhars van de mirrestruik, botanische naam: Commiphora myrrha (Nees) Engl.. Deze gomhars wordt verzameld in Somalië. Voor het winnen van de olie is om technische redenen een nabehandeling met hexaan nodig, de olie kan hier een spoortje (ongeveer 0,002 %) van bevatten.

In de loop van 2020 gaan we over op een organische olie.

De Engelse naam voor deze struik is myrrh, de Franse naam myrrhe, de Duitse Myrrhe.

Indicatie van de samenstelling:
> 25 % – Furano-eudsmadiëen
10-25 % – Curzereen
5-10 % – Lindestreen
2-5 % – beta Elemeen, Methoxyfuranodiëen
1-2 % – gamma Elemeen, beta Elemol

Mirreolie is in parfums meestal basisnoot. De geur is een houtnoot met aspecten van hars en specerijen. Het past in oosterse geuren en gaat heel mooi samen met oudh / agarhout. Het heeft een droog effect op balsamische geuren, zoals vanille. Daarnaast biedt het een mooi tegenwicht voor fris kruidige geuren zoals lavendel.

Het is een vrijwel 100% zuivere etherische olie, met uitzondering van het kleine beetje (typisch 0,002%) hexaan dat tijdens het winnen van de olie achterblijft.

Mirreolie is ontvlambaar schadelijk bij inslikken, en schadelijk voor het milieu. Het bevat behalve een klein beetje (< 0,1%) limoneen geen gebruikelijke allergenen, waardoor een allergische reactie niet erg waarschijnlijk is.

Dit product wordt als ADR zending (gevaarlijke stoffen) verzonden. Dat heeft gevolgen voor de mogelijkheden van afhalen op een DHL Service point en voor retour zenden. Zie ook: ADR zendingen.

CAS-nr TSCA: 8016-37-3
CAS-nr EU: 84929-26-0
EG-nr: 284-510-0
FEMA-nr: 2766
INCI: COMMIPHORA MYRRHA GUM OIL

Uitvoering

5 g, 20 g, 50 g
X
We zijn van 13 t/m 22 april gesloten wegens verhuizing.
We are closed from April 13 until April 22 for relocation.