Cosmetica

Pure verwenning

Glycerine

 2,95

Wissen

Beschrijving

Glycerine of glycerol is een zeer veelzijdige grondstof voor cosmetica.

Gebruik

Glycerine wordt in cosmetica voornamelijk als humectant toegepast. Een humectant is een stof die vocht aantrekt, het voorkomt daardoor uitdroging van het product. Het kan daarnaast, in een niet te hoge dosering, en tijdelijk, zorgen dat de huid (of het haar) iets meer water vast kan houden. Een gebruikelijke dosering als humectant is 2-5%. Een zeer hoge dosering (> 20%), zoals bij rozenglycerine is minder aan te raden bij producten die niet worden afgespoeld, het kan de huid uitdrogen.

Het wordt ook wel gebruikt om extracten te maken van plantendelen. Dat kan inderdaad, de extracten zullen qua samenstelling lijken op extracten die met water of met andere polyalcoholen worden gemaakt. Een extract van glycerine heeft als voordeel boven een extract van water dat glycerine-extracten niet makkelijk bederft. Hiervoor is het wel nodig dat de concentratie minimaal 40% is en blijft. Denk er daarbij aan dat plantendelen vaak voor meer dan 90% uit water bestaan.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering.

Eigenschappen

Bij kamertemperatuur is glycerine een heldere, kleurloze, vrijwel geurloze, stroperige vloeistof, die lang houdbaar is.

Het wordt ook wel glycerol of 1,2,3-propaantriol genoemd en is een zogenaamde polyalcohol. Het is, samen met vetzuren, de bouwsteen van alle natuurlijke vetten en oliën. Het kan van dierlijke of plantaardige olie worden gemaakt, maar ook van bijvoorbeeld aardolie.

Onze glycerine is gemaakt van plantaardige olie en heeft een concentratie van 99%, mits droog bewaard. De dichtheid is ongeveer 1,26, dat wil zeggen dat 1 liter glycerine ongeveer 1,26 kg weegt. Om die reden neemt 5 kg glycerine een volume in van minder dan 4 liter.

Duurzaamheid

De glycerine die wij verkopen is een bijproduct van de oleochemie: de industrie die plantaardige en dierlijke oliën en vetten verwerkt. In ons geval plantaardig, het kan van elke soort plantaardige olie zijn gemaakt. Het is onschadelijk voor plant en dier en breekt gemakkelijk af in het milieu.

Verpakking

De verpakkingen t/m 1 liter worden verpakt in bruin kunststof (PET), de grotere verpakkingen in HDPE jerrycans. De sluitingen zijn in alle gevallen van zwart kunststof (PP). Voor de 5 kg verpakking kan een jerrycansleutel worden meebesteld voor makkelijker openen. Deze past niet op de 25 kg verpakking.

Gevaren

Glycerine is niet ingedeeld als gevaarlijke stof (REACH/CLP). Niettemin raden we aan altijd voorzichtig om te gaan met stoffen: buiten bereik van kinderen bewaren.

Codes

Artikelnummer: 10630
Engelse naam: Glycerin, Glycerol
EG-nummer: 200-289-5
CAS-nummer EU: 56-81-5
CAS-nummer TSCA: 56-81-5
INCI: GLYCERIN

Uitvoering

100 ml, 250 ml, 1 liter, 5 kg (± 3,9 liter), 25 kg (± 19,8 liter)

Bijpassende producten