Cosmeticagrondstof

Pure verwenning

Neemolie (org)

 9,95 incl. BTW  8,22excl. BTW

Beschrijving

Neemolie (org) is een olie voor gebruik in cosmetica zoals crèmes, zalven en haarolie.

Gebruik

Neemolie (org) werd in Europa in eerste instantie vooral gebruikt bij de bestrijding van haarluis. Meer en meer wordt de olie gebruikt in crèmes, lotions en andere vette producten voor huid en haar.

Zoals elke olie ondersteunt het de vetlaag op de huid en maakt deze gladder. Daarnaast zou het herstel van de huid na beschadiging door uitdroging en zon bevorderen. Het wordt ingezet in bijvoorbeeld after sun, anti-aging en in huidproducten voor de oude en de droge huid. Bij haarproducten zoals haarolie zou het bepaalde vormen van roos en huidschilvers bestrijden.

Het gebruik is heel simpel: mengen met de overige vette ingrediënten van de formule en klaar. Om te kunnen mengen is het het beste alle vette ingrediënten in een waterbad te verwarmen tot alles is gesmolten. Goed roeren voor verder gebruik. In een emulsie, zoals een crème is het onderdeel van een vetfase. Gebruik tot 5% in het eindproduct, in bijzondere gevallen kan dat meer zijn.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik.

Koel, droog en donker in goed gesloten verpakking bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Eigenschappen

Neemolie (org) is bij kamertemperatuur een geelbruine of groenbruine stof die deels vast en deels vloeibaar kan zijn, de stof smelt namelijk rond kamertemperatuur. De olie is vrij lang houdbaar: koel, droog, donker en in de goed gesloten verpakking bewaren.

Door koude persing uit de zaden van de neemboom wordt de olie gewonnen. Onze olie is organisch, dat betekent dat er geen kunstmest wordt gebruikt voor de teelt en in principe ook geen bestrijdingsmiddelen. De olie is vooral populair in ayurvedische cosmetica, maar gebruik deze gerust in andere cosmetica. Twee botanische namen zijn gebruikelijk om de olie aan te duiden, namelijk Azadirachta Indica en Melia Azadirachta.

Duurzaamheid

Neemolie (org) wordt uit planten gewonnen door persing en filtratie, er worden geen oplosmiddelen gebruikt. Nadeel daarvan is dat de winning minder efficiënt is, maar het voordeel is dat er geen oplosmiddelen in de olie achterblijven. Bovendien komen er minder oplosmiddelen in het milieu terecht. Het is niet heel makkelijk, maar wel volledig afbreekbaar in het milieu.

Verpakking

Neemolie (org) is verpakt in bruine kunststof (PET) flessen met zwarte kunststof (PP) dop.

Gevaren

De olie is niet ingedeeld als gevaarlijke stof (REACH/CLP). We raden evengoed aan met alle stoffen voorzichtig om te gaan.

Codes

Artikelnummer: 11010
Engelse naam: Neem oil (org)
EG-nummer: 290-052-2
CAS-nummer EU: 90063-92-6
CAS-nummer TSCA: 8002-65-1
INCI: MELIA AZADIRACHTA SEED OIL

Uitvoering

100 ml, 250 ml, 1 liter
X
We zijn van 13 t/m 22 april gesloten wegens verhuizing.
We are closed from April 13 until April 22 for relocation.