Cosmetica

Pure verwenning

Wonderolie

 3,95

Wissen

Beschrijving

Wonderolie is een wonderlijke olie, al komt de naam van de plant van herkomst: de wonderboom. Dit is een heester die in zeer korte tijd wonderbaarlijk snel kan groeien.

Deze olie wordt voor zeer uiteenlopende zaken gebruikt en niet alleen in cosmetica. Voor een verzorgende crème is de olie minder gebruikelijk (maar wees gerust ongebruikelijk) en inwendig gebruik moet beslist worden afgeraden. De olie mengt met alcohol, uniek voor een ‘vette’ plantaardige olie.
Wonderolie wordt in de cosmetica vooral gebruikt voor make-up. In lippenstift, lipgloss en mascara wordt het gebruikt om een mooie glans te geven. Verder wordt het gebruikt om mooie doorschijnende en goed in water oplosbare zepen te maken. Buiten de cosmetica wordt het gebruikt als hoogwaardige systeem- en smeer olie, maar ook als één van de beste stoffen om leer mee te onderhouden.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering, sterker nog: inwendig gebruik van wonderolie is af te raden, het kan tot heftig braken leiden en in een enkel geval zelfs dodelijk zijn.

Wonderolie is een plantaardige olie.Voor wonderolie is raffinage niet nodig, het is ook zonder bewerking goed houdbaar en geschikt voor de gebruikelijke toepassingen. Andere namen voor wonderolie zijn ricinusolie, oleum ricini en castorolie.

Plantaardige olie kan (deels) vast worden, speciaal in het koude seizoen. De olie lijkt daardoor troebel, er zitten vaste stukjes in in de vorm van klontjes of lange slierten. Vaak is het voldoende de olie goed op kamertemperatuur te laten komen, soms is het nodig de olie een tijdje au-bain marie te verwarmen.

De INCI naam is Ricinus Communis Seed Oil.

Uitvoering

100 ml, 250 ml, 1 liter, 5 kg

Bijpassende producten

X
Corona heeft ook voor ons gevolgen: lees meer...