Cosmetica

Pure verwenning

Walschot CP

 2,00

Wissen

Beschrijving

Walschot CP is een plantaardige grondstof voor crèmes en vergelijkbare cosmetica.

Gebruik

Walschot CP wordt gebruikt in de vetfase van een emulsie, zoals een gezichtscrème of bodylotion. Het is een emolliënt: een stof die de smeereigenschappen van een crème verbetert. Door gebruik van cetylpalmitaat zal de crème beter en gelijkmatiger over de huid spreiden. Daarnaast kan het een crème wat steviger maken en stabiliseert het de emulsie. Een gebruikelijke dosering is 2-5% in de crème.

Eigenschappen

Walschot CP bestaat uit vrijwel witte vettige korrels die smelten bij ongeveer 55 °C. Het is een ester van cetylalcohol en palmitinezuur beide worden gemaakt van plantaardige olie. Omdat het een was is op basis van onverzadigde verbindingen is de stof stabiel en wordt niet of nauwelijks aangetast door zuurstof of UV licht.

Walschot, ook wel spermaceti of cetaceum genoemd is oorspronkelijk een was die uit potvissen werd gewonnen. De stof was zeer gewild, omdat het vroeger de enige beschikbare stof was die zorgde voor een prettig huidgevoel. Tegenwoordig heeft de crèmefabrikant de keuze uit honderden soorten van deze wasesters. Niettemin is cetylpalmitaat nog steeds een van de populairste.

Verpakking

We verpakken Walschot CP in LDPE (plastic) zakken die dichtgesealed worden. Bij grotere verpakkingen kan dit ook met een herbruikbare kunststof binder zijn.

Gevaren

Walschot CP is geen gevaarlijke stof in de zin der wet (REACH/CLP).

Codes

Artikelnummer: 11105
EG-nummer: 540-10-3
CAS-nummer: 208-736-6
INCI: CETYL PALMITATE

Uitvoering

50 g, 250 g, 1 kg, 5 kg