Cosmetica

Pure verwenning

Calendulaolie

 5,95

Wissen

Beschrijving

Calendulaolie is een planten extract dat in cosmetica wordt gebruikt, bijvoorbeeld in crèmes.

Gebruik

Calendulaolie kan worden gemengd met de meeste vette bestanddelen. In zalven en oliën zoals lippenbalsem, bodybutter, massageolie en baardolie hoef je niets meer dan dat te doen. In crèmes is het een bestanddeel van de vetfase.

Normaal gebruik is ongeveer 2-10% in het eindproduct. Aan de andere kant: je kan het desnoods tot 100% gebruiken, er zijn vanuit oogpunt van techniek, huidzorg en veiligheid geen beperkingen.

Eigenschappen

Calendulaolie is bij kamertemperatuur een  gele tot oranje olieachtige vloeistof. De stof is redelijk lang houdbaar: koel, droog, donker en in de goed gesloten verpakking bewaren.

Calendulaolie is een maceraat (een bepaald type extract) van goudsbloem bloemen in sojaolie. Calendula komt van de botanische naam van de goudsbloem: Calendula officinalis L.. Er is ook een etherische olie van calendula en zelfs een vette olie, zorg ervoor dat u weet welke u hebben moet. Indien gebruikt in cosmetica formuleringen mag u er van uitgaan dat met ‘calendulaolie’ vrijwel altijd het maceraat wordt bedoeld.

In de cosmetica worden goudsbloemextracten onder andere voor het volgende gebruikt:
– Ondersteuning bij het genezen van wondjes
– Ondersteuning bij het remmen van ontstekingen in de huid
– Goed bij acné
– Goed voor een gevoelige huid
Let wel: dit zijn geen medische claims, het is ook maar sterk de vraag of dat gezien het beperkte onderzoek dat hiernaar is gedaan een redelijke claim zou zijn.

Onze calendulaolie is gestabiliseerd met plantaardig Vitamine E, daardoor is het minder gevoelig voor de inwerking van zuurstof uit de lucht. De geur en kleur kunnen per batch sterk wisselen, zoals bij zoveel natuurproducten.

Duurzaamheid

Calendulaolie wordt helemaal van hernieuwbare, plantaardige stoffen gemaakt. Het is niet makkelijk, maar wel volledig afbreekbaar in het milieu.

Verpakking

We verpakken dit product in bruine kunststof (PET) flessen die gesloten worden met een zwarte kunststof (PP) dop.

Gevaren

Calendula is geen gevaarlijke stof binnen de REACH/CLP wetgeving.

Codes

Artikelnummer: 10560
Engelse naam: Calendula Oil
INCI: GLYCINE SOJA OIL, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL

Uitvoering

100 ml, 250 ml, 1 liter