Cosmetica

Pure verwenning

Kokosolie

 8,95 incl. BTW  7,40excl. BTW

Wissen

Beschrijving

Kokosolie, ofwel cocosolie, kokosvet, kokosboter… er zijn nogal wat namen voor deze olie! Kokosolie is in onze streken meestal een vet. Een olie en een vet zijn chemisch gezien hetzelfde. Het verschil: een vet is bij normale temperatuur vast, en een olie is bij normale temperatuur vloeibaar. In Nederland is de “normale” temperatuur anders dan in bijvoorbeeld Thailand, maar het gaat steeds om hetzelfde product.
Kokosolie is een sterk verzadigde olie, daardoor wordt ze niet zo makkelijk rans. De olie heeft vrijwel geen geur van zichzelf.

Kokosolie wordt vooral voor de droge en zeer droge huid gebruikt. Daarnaast vreemd genoeg voor de zeer vette huid en huid met acné. Dat laatste omdat kokosolie een bacteriedodende werking zou hebben. Hoewel daar inderdaad beperkt wetenschappelijk bewijs voor is, geldt het eigenlijk voor alle oliën en vetten. De bacteriedodende werking wordt veroorzaakt door de vrije vetzuren die in elke olie in beperkte mate voorkomen. Daarnaast wordt kokosolie gebruikt in producten voor styling en verzorging voor zwaar haar, met name kroeshaar. Tenslotte is kokosolie een belangrijke en veel gebruikte grondstof voor zeep: het levert goed reinigende, goed schuimende zeep op.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering.

Ook hier hebben we, omwille van de houdbaarheid, gekozen voor een geraffineerde olie.

Kokosolie is een plantaardige olie. De INCI naam is Cocos Nucifera Oil.

Uitvoering

250 g, 1 kg