Cosmetica

Pure verwenning

Stearinezuur

 3,95

Wissen

Beschrijving

Stearinezuur is een vetzuur. Vetzuren worden uit natuurlijke vetten bereid, in dit geval uit plantaardige olie.

Stearinezuur wordt voor verscheidene doelen gebruikt. Gecombineerd met bijvoorbeeld kaliumcarbonaat of andere basische stoffen heeft stearinezuur een emulgerende werking. Het stearinezuur reageert met deze stoffen tot een zeep. Deze zeep is de feitelijke emulgator. Deze emulgator wordt tegenwoordig amper nog gebruikt, maar was vroeger heel gebruikelijk, met name in reinigende crèmes. Ook scheerzeep werd vaak gemaakt van stearinezuur. Daarnaast vergroot een toevoeging van stearinezuur de stevigheid van een crème.

Ons stearinezuur is geschikt voor cosmetica. De minder zuivere goedkopere varianten, meestal stearine genoemd,  bevatten vaak nog onzuiverheden die tot huidirritatie kunnen leiden. Gebruik dit onzuivere stearine liever niet in cosmetica.

De aanduiding volgens INCI: Stearic Acid.

Uitvoering

50 g, 250 g, 1 kg