Cosmetica

Pure verwenning

Glycerylstearaat SE

 3,95 incl. BTW  3,26excl. BTW

Wissen

Beschrijving

Glycerylstearaat SE is een emulgator voor gebruik in cosmetica.

Gebruik

Gebruik deze emulgator in de of een vetfase van een emulsie zoals een crème, milk of lotion. Een gebruikelijke dosering is 4-7% in een crème, dus bijvoorbeeld 6 gram per 100 gram crème. Bij een lotion kan dit wat minder zijn en in een steviger product zoals een bodybutter eventueel wat meer. Koel, droog en donker in goed gesloten verpakking bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Het is belangrijk dat de pH van producten met deze emulgator niet te laag is. Bij een pH onder de 6 is het heel goed mogelijk dat de emulsie niet goed gevormd wordt. Een wat hogere pH kan wel, hoewel liever niet boven de 9.

Het is een uitstekende vervanger van Tegomuls: in alle door ons geteste recepten kan het worden uitgewisseld met Tegomuls.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik, zie ook onze algemene productinformatie.

Eigenschappen

Glycerylstearaat SE is bij kamertemperatuur een gebroken witte vaste wasachtige stof, die we in de vorm van vlokken leveren. De stof is vrij lang houdbaar.

Grondstoffen zijn stearinezuur en glycerine die beide uit plantaardige olie komen. Met kaliumhydroxide verzeept men een deel van de stearine. Doordat het eindproduct een beetje zeep bevat is de emulsie makkelijker te maken. Nadeel is dat het product een klein beetje kan schuimen en ook dat het gevoelig is voor zuren.

Duurzaamheid

Grondstof voor glycerylstearaat SE is voornamelijk (> 90%) plantaardige olie. Dit kan elke olie zijn waarin stearinezuur zit, dus ook kokosolie, palmolie en palmpitolie. Daarnaast is kaliumhydroxide gebruikt, dit wordt meestal gemaakt van kaliumchloride dat gewonnen wordt uit ondergrondse afzettingen. De afzettingen van kaliumchloride zijn groot, maar niet onuitputtelijk. Het is volledig afbreekbaar in het milieu.

Verpakking

Glycerylstearaat SE is verpakt in doorzichtige kunststof (LDPE) zakjes.

Gevaren

Glycerylstearaat SE is niet ingedeeld als gevaarlijke stof, we raden evengoed aan alle grondstoffen buiten het bereik van kinderen te bewaren.

Codes

Artikelnummer: 10409
Engelse naam: Glyceryl stearate SE
EG-nummer: 234-325-6
CAS-nummer EU: 11099-07-3
CAS-nummer TSCA: 11099-07-3
INCI: GLYCERYL STEARATE SE

Uitvoering

50 g, 250 g, 1 kg, 5 kg