Cosmetica

Pure verwenning

Hyaluronzuur

 6,50

Wissen

Beschrijving

Hyaluronzuur is een werkstof voor gebruik in crèmes en andere huidproducten, bijvoorbeeld een anti-aging serum.

Gebruik

Hyaluronzuur wordt als regel aan de waterfase toegevoegd. Het makkelijkste gaat het door dit eerst aan glycerine of een andere stroperige watermengbare stof toe te voegen, goed te roeren en dan alles te mengen met water. Verwarmen kan helpen, maar liever niet hoger dan 70 °C en niet langer dan noodzakelijk. De pH van het eindproduct moet rond de 7 liggen: iets zuur of iets basisch is geen probleem.

Het is vrij prijzig, maar je hebt ook maar weinig nodig. Gebruikelijke dosering is een percentage van 0,01 tot 0,2% in het eindproduct. Ga er hygiënisch mee om, het is vrij gevoelig voor bederf. Gebruik een eenmaal geopend potje hooguit een paar maanden en let er goed op dat de kleur en geur niet te sterk mogen veranderen, dat is vaak het eerste teken van bederf. Hoewel de aangegeven vervaldatum bij de meeste producten een richtlijn is, in veel gevallen is een product ook nog wel een tijdje na deze datum houdbaar, raden we in het geval van hyaluronzuur aan om het niet meer te gebruiken na de aangegeven vervaldatum (EXP), zie de zijkant van het etiket.

De Hekserij verkoopt geen medische producten en ook geen stoffen voor inwendig gebruik. Onze producten, inclusief hyaluronzuur, zijn dan ook NIET geschikt voor inspuiting of ander medisch gebruik.

Eigenschappen

Hyaluronzuur is een wit, licht gelig poeder dat sterk vochtaantrekkend is. Droog, dus NIET in de koelkast bewaren. Verder koel, donker en in goed gesloten verpakking bewaren. Onder die omstandigheden is het vrij goed houdbaar.

Het is één van de vele stoffen die van nature in de huid voorkomen. Het is het vulmiddel tussen de cellen van de huid. In de cosmetica wordt het gebruikt als anti-rimpelmiddel. Het heeft ook een conditionerende werking op de huid. Vocht wordt er beter door vast gehouden doordat het een dun filmpje achter laat op de huid. Het wordt beschouwd als één van de beste producten in zijn soort.

Als polysacharide heeft het een vrij hoog moleculair gewicht. Bij de soort die wij verkopen is dat 1,3 – 1,8 MDa, dat is gebruikelijk voor gebruik in anti-aging producten.

Een beetje verwarrend is de naam wel, een betere naam zou zijn natriumhyaluronaat. Dit omdat het niet het vrije zuur is, maar het natriumzout ervan. Echter, omdat het gebruikelijk is ook dit natriumzout als hyaluronzuur aan te duiden doen we daar in mee.

Duurzaamheid

Hyaluronzuur wordt microbiologisch gemaakt door speciaal gekweekte bacteriën. Deze zijn NIET genetisch gemanipuleerd. Het is volledig afbreekbaar in het milieu. Het is niet dierlijk en bevat ook geen dierlijke bestanddelen.

Verpakking

De 1 gram verpakking is een bruine glazen fles met zwarte dop. De 5 gram verpakking is een bruine kunststof (PET) fles met zwarte dop.

Gevaren

Hyaluronzuur is niet ingedeeld als gevaarlijke stof (REACH/CLP)

Codes

Artikelnummer: 10642
Engelse naam: Hyaluronic acid
EG-nummer: 232-678-0
CAS-nummer EU: 9067-32-7
INCI: SODIUM HYALURONATE

Uitvoering

1 g, 5 g