Haargel recepten

Haargel is een makkelijk te gebruiken en eenvoudig haarstyling middel. Het bestaat uit een  soort kunststof die je haren van een ruw laagje voorziet (zodat de haren minder makkelijk langs elkaar glijden) en ze wat aan elkaar plakt.

Deze recepten zijn voor heel eenvoudige haargel waarmee je het wat in model kan brengen en houden. Je kan er geen hanenkam van een halve meter mee omhoog houden, daarvoor moet je echt de duurdere, doorontwikkelde speciale stylings gebruiken van de specialisten op dit terrein. helaas zijn deze wat moeilijker zelf te maken.


Haargel

Een eenvoudige formule voor een eenvoudige haargel, zoals je op veel plakken kan kopen.

Ingrediënten

– 3 ml Polysorbate 20
– 20 druppels Heliozimt
– 8 druppels HexaCol geel
– 0,8 g Natriumcarbomeer
– Gelpot met deksel 100 ml
– Zalfspatel
– Maatlepel 2,5 ml
– Druppelpipet plastic 3 ml
Verder is versgekookt en al wat afgekoeld drinkwater nodig.

Werkwijze:

Doe met behulp van een druppelpipet plastic ongeveer 3 ml Polysorbate 20 in de gelpot, voeg hier Heliozimt en HexaCol bij en meng alles goed met elkaar met behulp van de zalfspatel. Doe hier een afgestreken maatlepel Natriumcarbomeer bij en roer dit goed door de stroperige massa, hoe kleiner de korreltjes hoe beter en sneller de gel gemaakt wordt. Vul de pot tot ongeveer 100 ml met het water, het mag wel warm zijn maar liever niet te heet, anders brand je je misschien of gaat de pot smelten. Roer de massa onderin de pot voorzichtig om, de gel begint zich langzaam te vormen. Als de gel wat dikker is kan je het deksel op de pot doen en een tijdje schudden. Onopgeloste deeltjes en klontjes verdwijnen meestal wel in de eerste 24 uur.

Polysorbate 80 zorgt dat Heliozimt met water mengt. Heliozimt is het conserveermiddel en zorgt voor een lekkere kaneelachtige geur. HexaCol is er voor een leuke kleur en natriumcarbomeer is de eigenlijke gelvormer, dit is het plastic dat het water verdikt tot een gel. De gel is normaal gesproken minstens 6-8 weken houdbaar.

Scholen: bovenstaand recept gebruiken we in ons pakket voor scholen ‘EDUCATIEF: Haargel maken’. In het pakket zitten alle benodigdheden en een werkblad, om met een grotere groep leerlingen (of scholieren op open dagen) te maken. Door een iets eenvoudiger verpakking te gebruiken houden we daarbij de kosten binnen de perken.

Wetlook Haargel

Een eenvoudige formule voor een eenvoudige haargel, zoals je op veel plakken kan kopen.

Ingrediënten

– 3 ml Polysorbate 20
– 20 druppels Heliozimt
– 8 druppels HexaCol geel
– 0,8 g Natriumcarbomeer
– 25 ml glycerine
– Gelpot met deksel 100 ml
– Zalfspatel
– Maatlepel 2,5 ml
– Druppelpipet plastic 3 ml
Verder is versgekookt en al wat afgekoeld drinkwater nodig.

Werkwijze:

Doe met behulp van een druppelpipet plastic ongeveer 3 ml Polysorbate 20 in de gelpot, voeg hier Heliozimt en HexaCol bij en meng alles goed met elkaar met behulp van de zalfspatel. Doe hier een afgestreken maatlepel Natriumcarbomeer bij en roer dit goed door de stroperige massa, hoe kleiner de korreltjes hoe beter en sneller de gel gemaakt wordt. Voeg hier de glycerine aan toe en vul de pot vervolgens tot ongeveer 100 ml aan met het water. Het water mag wel warm zijn maar liever niet te heet, anders brand je je misschien of gaat de pot smelten. Roer de massa onderin de pot voorzichtig om, de gel begint zich langzaam te vormen. Als de gel wat dikker is kan je het deksel op de pot doen en een tijdje schudden. Onopgeloste deeltjes en klontjes verdwijnen meestal wel in de eerste 24 uur.

Polysorbate 80 zorgt dat Heliozimt met water mengt. Heliozimt is het conserveermiddel en zorgt voor een lekkere kaneelachtige geur. HexaCol is er voor een leuke kleur en natriumcarbomeer is de eigenlijke gelvormer, dit is het plastic dat het water verdikt tot een gel. De Glycerine zorgt voor het wet-look effect. De gel is normaal gesproken minstens 6-8 weken houdbaar.