Badolie recepten

Badolie is een relatief eenvoudig cosmetisch product dat je eenvoudig zelf kan maken. Leuk met een kleurtje en een geurtje. Sommige drijven op het water andere mengen zich meer of minder. Hieronder een aantal recepten.

Om zoveel mogelijk variatie aan te bieden staan de recepten voor de badolie los van die van de geurcomposities. De geurcomposities zijn eenvoudige mengsels van geurstoffen die je zelf kan maken. In het recept van de badolie staat eenvoudigweg ‘geurcompositie’, gebruik hier de gekozen geurcompositie.


Geurcomposities voor badolie

Onderstaande geurcomposities zijn speciaal bedoeld voor badolie, bijvoorbeeld voor die van ons. Elke compositie bestaat uit 40 druppels, pas aan naar behoefte. 40 Druppels komt ongeveer overeen met 2 ml, heb je bijvoorbeeld maar 1 ml nodig dan halveer je het recept. Voor het doseren van de olie is het handig een aantal druppelpipetten te hebben.

Actief

– 8 druppels EO Citroen CP
– 12 druppels EO Sinaasappel CP
– 20 druppels PO Bergamot
Meng in welke volgorde je maar wilt.

Denneboom

26 druppels Bornylacetaat
10 druppels EO Salie Dalmatië
4 druppels EO Jeneverbes Bes
Meng in welke volgorde je maar wilt. Misschien leuk de badolie groen te kleuren met HexaCol Oliegroen.

Badmelk

Deze badmelk kleurt wit als je het in het water giet: alsof het een soort melk is. De badmelk blijft niet op het water drijven, maar vermengt zich er mee.

Ingrediënten:

– 90 ml Druivenpitolie
– 10 ml Laureth-4
– 10 druppels vitamine E
– 80 druppels geurcompositie naar keuze

Werkwijze:

Meng in willekeurige volgorde door elkaar en klaar! Voor het druppelen van de vitamine E en de geurcompositie is het handig een aantal druppelpipetten te hebben.

Als geurcompositie kan je een van de elders op de site gegeven formules gebruiken, maar je kan ook een parfumolie uit ons assortiment kiezen.

Een mooie en geschikte verpakking is fles POLLY met een aluminium dop, bovenstaand recept is goed voor twee flesjes: een om zelf te gebruiken en een om weg te geven. Gebruik: doe een scheutje in het badwater. De badolie is 2 tot 3 maanden houdbaar.

Eenvoudige badolie

Een eenvoudige, drijvende badolie, voor bijvoorbeeld een ontspannen bad, of juist een activerend!

Ingrediënten:

– 100 ml sojaolie
– 10 druppels vitamine E
– 40 druppels geurcompositie naar keuze

Werkwijze:

Meng in willekeurige volgorde door elkaar en klaar! Voor het druppelen van de vitamine E en de geurcompositie is het handig een aantal druppelpipetten te hebben.

Als geurcompositie kan je onder andere een van de recepten elders op de site gebruiken, daarnaast kan je een parfumolie uit ons assortiment kiezen.

Een mooie en geschikte verpakking is bijvoorbeeld fles POLLY met een aluminium dop, bovenstaand recept is goed voor twee flesjes: een om zelf te gebruiken en een om weg te geven. De badolie is 2 tot 3 maanden houdbaar.