Corona

Hoewel de coronasituatie in Europa grotendeels onder controle lijkt zijn er gevolgen. Bovendien kan de situatie veranderen.

Op deze pagina geven we zo actueel mogelijke informatie. Vorige update woensdag 27 mei 2020.

Is de levertijd langer

Er is een grotere kans dan anders dat de levertijd uitloopt, helemaal rond de feestdagen in het voorjaar. Niet alleen omdat we nu minder efficiënt kunnen werken, maar ook omdat er meer besteld wordt dan anders.

Onze vervoerder DHL heeft het drukker dan anders en de coronamaatregelen betekenen ook voor hen dat het allemaal minder efficiënt kan.

De levertijd is daardoor vaak één tot enkele dagen langer dan anders.

Wordt mijn bestelling nog verstuurd als ik nu bestel

Er zijn momenteel geen relevante beperkingen voor het verzenden van pakjes. Is of komt uw regio in quarantaine leveren we zodra deze is opgeheven.

Pakjes naar een DHL servicepoint: door sluitingen kan het zijn dat geleverd wordt in een ander servicepoint dan gevraagd. Veel servicepoints zijn gesloten, let daar op. In sommige landen zijn zelfs alle servicepoints gesloten.

Wat gebeurt er als mijn bestelling niet kan worden verzonden

Als levering niet binnen redelijke termijn (1-2 weken) mogelijk lijkt door corona beperkingen, nemen we contact met u op. We geven u dan de keuze: wachten met leveren totdat wel geleverd kan worden of annuleren van de bestelling. In het laatste geval wordt uw betaling teruggestort.

Dit doen we ook als we door ziekte onder het personeel enige tijd geen pakjes kunnen versturen.

Wat gebeurt er als ik retour wil sturen maar dat op dat moment niet kan

We zullen coulant omgaan met retour zendingen die door corona beperkingen niet tijdig kunnen plaatsvinden. Vraag wel (nog steeds) retouren tijdig aan via email!

Is er een tekort aan bepaalde producten

Onze leveranciers hebben tot nu toe weinig problemen met leveren, al moeten we soms wel langer wachten op levering dan anders. Sommige producten gaan harder dan anders. Hierdoor zijn er meer producten tijdelijk uitverkocht dan anders. Als dit ernstige vertraging in levering betekent overleggen we, zoals we altijd doen.

Omdat handschoenen en beschermende (ruimzicht)brillen elders beter kunnen worden ingezet leveren we deze pas weer zodra er voldoende voorraad in Nederland is. We denken dat dat in de loop van juni / juli 2020 zal zijn. Tot die tijd staan deze producten op uitverkocht. Op deze manier halen we een heel klein beetje druk van de ketel en dragen een klein steentje bij aan het beschikbaar blijven van deze middelen waar dat harder nodig is. Alles dat we in voorraad hadden voor de verkoop, of niet zelf op korte termijn nodig hebben, is door ons geschonken aan het Rode Kruis, voor gebruik in de gezondheidszorg, net als de overvoorraad mondkapjes die we intern gebruiken.

Omdat er een tekort is aan bepaalde productverpakkingen kan het zijn dat we (tijdelijk) andere verpakkingen moeten gebruiken voor bepaalde producten. Sommige van de verpakkingen die we in de webshop verkopen kunnen wellicht minder goed leverbaar worden. Deze situatie kan helaas aanhouden tot ver in 2020.

Hoe kan ik een desinfecterende gel maken

Helaas hebben we geen kennis van (formele) medische producten. We hebben geen gelvormers die een desinfecterende gel kunnen vormen, het hoge alcoholpercentage zorgt dat de gel niet goed gevormd kan worden. Daar zijn speciale gelvormers voor nodig die we niet verkopen.

 

X
De levertijd is momenteel helaas om meerdere redenen langer dan gebruikelijk. Zie ook onze corona update: lees meer...