26 parfums

Het boek 26 Parfums om zelf te maken kunt u hier in onze webshop kopen.

26 Parfums om zelf te maken is een ‘parfumkookboek’: eenvoudige maar goede, uitgebreid geteste formules (‘recepten’).

26 Parfums

Geen van de 26 formules bevat meer dan 10 geurstoffen: het blijft overzichtelijk. In totaal worden minder dan 30 verschillende geurstoffen gebruikt. Je hoeft dus niet voor elk parfum te investeren in geurstoffen die je maar één keer gebruikt. Daarmee is het boek 26 Parfums om zelf te maken ideaal voor de beginner. Voor de gevorderde is het een bron van inspiratie: de recepten kunnen een basis zijn voor meer ingewikkelde parfums. Daarnaast zal de ervaren parfumeur de korte toelichting bij veel formules waarderen: waarom deze stoffen en wat is het effect.

Maar ook aan de parfumliefhebber die alleen wat achtergrondinformatie wil is gedacht: het boek is rijk geïllustreerd, met voor elk parfum een ‘verluchte’ letter. Zelf parfum maken hoeft niet met dit boek, een parfumista kan het ook alleen lezen.

26-Parfums

Uniek

Het boek 26 Parfums om zelf te maken is uniek. Hoewel er in de loop van de tijd meer boeken zijn verschenen over het maken van parfums is dit boek wezenlijk anders. Dit boek bevat eenvoudige recepten waarin gebruik wordt gemaakt van professionele geurstoffen. Het is niet een boek over het mengen van alleen etherische olie. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van parfumolie of geurolie. Het lijkt daarin wat meer op de boeken voor de professional zoals deze vroeger werden uitgegeven. Verschil met deze laatste soort is dat de formuleringen eenvoudig zijn gehouden. Ook in andere talen is er geen boek als deze te vinden, behalve de Engelse vertaling van dit boek.

Over de schrijvers

Jan Meutgeert en Alma Lanjouw maken al jaren parfums en geven regelmatig les op het gebied van parfum maken. Jan is als mede-eigenaar van De Hekserij deskundig op het gebied van toepassing van geurstoffen. Alma heeft er met haar ruime ervaring als docent op toegezien dat het boek goed toegankelijk is. Voor het maken van 26 Parfums om zelf te maken hebben ze vele tientallen parfums gemaakt, vrijwel elke formule in het boek is meerdere keren herzien tot het goed was.

Boekgegevens

26 Parfums om zelf te maken
Tekst: Jan Meutgeert en Alma Lanjouw
Vormgeving: Necodeco
Uitgever: De Hekserij
ISBN: 978 90 828722 2 4
NUR: 450