Artikelomschrijving
Etherische olie Cognac groen is een etherische olie voor gebruik als geurstof. Gebruik de olie bijvoorbeeld in parfum, cosmetica en andere geurende producten. De olie heeft een fris groene geur, met lastig te beschrijven aspecten van cognac, whiskey en andere gedistilleerde dranken. De geur is niet heel sterk: verdunnen is niet echt nodig. Het gaat goed samen met andere groene, fruitige en kruidige geuren, maar ook met (groene) bloemengeuren zoals die van roos en viooltje. Het voegt een origineel accent toe. Je gebruikt meestal tussen de 0,1% en 2% van deze stof in de geurcompositie, maar op zich kan je er gerust meer van gebruiken. Het is in parfums voornamelijk een basisnoot en is redelijk stabiel, bij een neutrale pH, voor zeep dus minder geschikt. Etherische olie Cognac groen is bij kamertemperatuur een groene vloeistof. De stof is vrij lang houdbaar. De olie wordt door stoomdestillatie gemaakt uit de gist en andere bezinksels die overblijven na het stoken van cognac. Zoals elke etherische olie is ook deze een mengsel van diverse stoffen, echter voor deze minder gebruikelijke etherische olie is dit minder goed beschreven. De hoofdbestanddelen zijn ethyl- en isoamylesters van diverse vetzuren, zoals ethyloctanoaat. Daarnaast bevat het korte vrije vetzuren zoals decaanzuur. Deze geurstof is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, die bovendien een bijproduct zijn van de cognacmakerij. Het maken van een etherische olie kost energie. De afbreekbaarheid in het milieu is niet goed.
Documenten