Inloggen
Winkelmandje

Caprylic/Capric triglyceride (CCT) 100 ml

Eenheid
€ 8,95 € 7,40 Excl. BTW
Zet op verlanglijstje
Vraag om een bulkofferte
Lees voor bestellen onze Algemene productinformatie
Toevoegen aan favorieten
  • Alle gebruikelijke documentatie kan worden gemaakt
  • Onze klantenservice kan ook technisch ondersteunen
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten

Artikelomschrijving

Caprylic/Capric triglyceride is een kunstmatige olie gemaakt van plantaardige grondstoffen. De onze wordt van kokos-, palm en palmpitolie gemaakt. Het wordt in crèmes gebruikt in plaats van plantaardige olie. Het presteert beter dan vrijwel elke plantaardige olie op de volgende punten: het wordt het niet of nauwelijks rans, geeft het zachte soepele crèmes, het spreid goed over de huid en geeft een prettig huidgevoel. Daarmee combineert het in feite de voordelen van een plantaardige olie en van een vetalcohol (die in veel fabriekscrèmes worden gebruikt). Hierdoor is het een waardevolle grondstof voor crèmes, foundations, oogschaduw en andere vette cosmetica. Een ander gebruik is dat van drager van geurstoffen in olieparfums. Om het te maken worden vetten gesplitst in glycerine en vetzuren. De vetzuren worden van elkaar gescheiden door gefractioneerde destillatie. De kortketenige zuren (vooral caprylzuur en caprinezuur) worden veresterd met de glycerine. Deze fractie is bij kamertemperatuur vloeibaar. Een andere naam die wel gebruikt wordt is ‘gefractioneerde kokosolie’, of op z’n Engels: ‘fractionated coconut oil’, ook als de olie niet van kokos alleen gemaakt is.

Documenten

Specificaties

CategorieEmolliënt
Artikelcode11124-7
Zeer kleine en grotere hoeveelheden
Voor amateur en professional
Producten van de hoogste kwaliteit

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen