Parfum & Geur

Streel je zintuigen

EO Steranijs OP=OP

 2,50

Wissen

Aantal:

Beschrijving

Dit product gaat uit het assortiment OP=OP.

Steranijsolie is de etherische olie van de vruchten van de Chinese steranijs ofwel Illicium verum. Niet te verwarren met etherische olie van het zaad van de gewone anijsplant ofwel Pimpinella anisum, dat is een andere plant, al lijkt de geur van beide soorten etherische olie wel op elkaar. Er een duidelijk verschil in prijs; anijsolie van steranijs is vrij betaalbaar, terwijl de etherische olie van de gewone anijs behoorlijk prijzig is.
Wij verkopen vooralsnog alleen anijsolie die met behulp van stoomdestillatie is gemaakt van de vruchten van de steranijsboom. De olie komt uit China.

De Engelse naam is (chinese) star anise, de Franse naam is badiane Chinoise of anis étoilé, de Duitse naam is (Echte) Sternanis.

Indicatie van de samenstelling:
> 25 % – Anethol
2-5 % – Limoneen
1-2 % – Linalool
Steranijsolie wordt in parfums als topnoot gebruikt. De geur is zoet, kruidig, dropachtig. Zeer geschikt om een kruidige, balsamachtige of specerijachtige topnoot zoeter te maken. Mengt goed met vrijwel alle groene kruiden en zoete specerijen.
Anijsolie is zeer geschikt voor de parfumering van zeep, het geeft een prettige zoetheid.

Aan de olie is niets toegevoegd, het is 100% zuivere etherische olie.

Steranijsolie is een van de gevaarlijkste stoffen die we verkopen: het wordt er van verdacht genetische schade en kanker te veroorzaken. Verder bevat het limoneen en linalool, stoffen waar sommige mensen allergisch op reageren. Het is giftig voor het milieu.

Om deze reden en een paar andere gaat de olie uit het assortiment.

CAS-nr TSCA: 8007-70-3
CAS-nr EU: 84650-59-9
EG-nr: 283-518-1
FEMA-nr: 2096
INCI: ILLICIUM VERUM FRUIT/SEED OIL

Uitvoering

10 ml, 50 ml, 250 ml
X
Van 20 december t/m 1 januari is De Hekserij gesloten wegens vakantie. Dit kan gevolgen hebben voor bestellingen voor en na de vakantie.