Cosmetica

Pure verwenning

Sesamolie (org)

 6,95 incl. BTW  5,74excl. BTW

Beschrijving

Onze sesamolie wordt uit de niet geroosterde zaden van de sesamplant gewonnen. Sesamolie is een uitstekende olie voor crèmes, omdat de olie vrij stabiel is en neutraal van geur. Traditioneel vooral voor reinigende crèmes, maar daarmee wordt de olie onrecht aangedaan: ook voor verzorgende crèmes en alle huidtypen is het een prima olie. Daarnaast is het een goede olie om zeep van te zieden.

Er worden voor de plant waar het zaad van deze olie uit wordt gewonnen twee botanische namen door elkaar gebruikt, namelijk Sesamum Indicum en Sesamum Orientale. Beide betreffen dezelfde soort plant.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering.

Plantaardige olie kan (deels) vast worden, speciaal in het koude seizoen. De olie lijkt daardoor troebel, er zitten vaste stukjes in in de vorm van klontjes of lange slierten. Vaak is het voldoende de olie goed op kamertemperatuur te laten komen, soms is het nodig de olie een tijdje au-bain marie te verwarmen.

De INCI naam is Sesamum Indicum Seed Oil.

Uitvoering

100 ml, 250 ml