Cosmetica

Pure verwenning

Distelolie (saffloerolie)

 3,95

Wissen

Beschrijving

Distelolie, ofwel saffloerolie wordt gemaakt uit de zaden van de verversdistel. De verversdistel  heeft deze naam omdat met de bloemen van deze distel wol kan worden geverfd (vérversdistel, dus).

De olie bevat zeer veel linolzuur, verder onder meer vitamine A en E. Distelolie wordt vooral gebruikt voor de vette en onzuivere huid. Ook bij acne wordt het als een goede olie gezien, zowel bij reinigen als bij verzorgen. Evengoed is het, zoals vrijwel elke plantaardige olie, voor elk huidtype en toepassing geschikt.

We hebben gekozen voor geraffineerde olie. Voordeel is dat de olie langer houdbaar is omdat deze minder snel oxideert, de geur blijft beter, de vitamines blijven beter behouden.

Plantaardige olie kan (deels) vast worden, speciaal in het koude seizoen. De olie lijkt daardoor troebel, er zitten vaste stukjes in in de vorm van klontjes of lange slierten. Vaak is het voldoende de olie goed op kamertemperatuur te laten komen, soms is het nodig de olie een tijdje au-bain marie te verwarmen.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering.

Distelolie is een plantaardige olie. De INCI naam is Carthamus Tinctorius Seed Oil.

Uitvoering

100 ml, 250 ml
X
Let op: vakantiesluiting t/m 16 augustus, daarna een langere levertijd door achterstanden lees meer...