Cosmetica

Pure verwenning

Teunisbloemolie

 12,00

Wissen

Beschrijving

Teunisbloemolie (ook bekend onder de Engelse naam evening primrose oil) is een plantaardige olie. Aan de olie worden bepaalde cosmetische eigenschappen toegeschreven.

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de teunisbloem. De olie heeft een sterk onverzadigd karakter, zo bevat het rond de 75% linolzuur en rond de 10% gamma linoleenzuur. Hierdoor is de olie volgens sommigen speciaal geschikt in crèmes, huidolie en serums voor de droge en/of oudere huid.

Nadeel is een relatief korte houdbaarheid door gevoeligheid voor inwerking van zuurstof uit de lucht. Om die reden, maar ook om vitamines en andere actieve stoffen in de olie te beschermen hebben we voor een geraffineerde olie gekozen die langer bruikbaar zal zijn. Niettemin is het verstandig de olie bij binnenkomst meteen al te voorzien van een geschikte antioxidant, zoals Antirans, enkele druppels zijn voldoende voor de flesjes die we verkopen.

Plantaardige olie kan (deels) vast worden, speciaal in het koude seizoen. De olie lijkt daardoor troebel, er zitten vaste stukjes in in de vorm van klontjes of lange slierten. Vaak is het voldoende de olie goed op kamertemperatuur te laten komen, soms is het nodig de olie een tijdje au-bain marie te verwarmen.

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering.

De INCI naam is Oenothera Biennis Oil.

Uitvoering

50 ml, 250 ml