Cosmetica

Pure verwenning

Caprylic/Capric triglyceride

 4,50

Wissen

Beschrijving

Caprylic/Capric triglyceride is een zuiver natuurlijk product. De onze wordt voor 100% van kokosolie gemaakt.

Het wordt in crèmes gebruikt in plaats van een plantaardige olie. Het presteert beter dan vrijwel elke plantaardige olie op de volgende punten: het wordt het niet of nauwelijks rans, geeft het zachte soepele crèmes, het spreid goed over de huid en geeft een prettig huidgevoel. Daarmee combineert het in feite de voordelen van een plantaardige olie en van een vetalcohol (die in veel fabriekscrèmes worden gebruikt). Hierdoor is het een waardevolle grondstof voor crèmes, foundations, oogschaduw en andere vette cosmetica.

Een ander gebruik is dat van drager van geurstoffen in olieparfums.

Om het te maken wordt kokosolie gedestilleerd, waarmee een vloeibaar deel van de kokosolie, rijk aan bepaalde vetzuren wordt afgescheiden. Deze fractie is bij kamertemperatuur vloeibaar. Een andere naam die wel gebruikt wordt is ‘gefractioneerde kokosolie’, of op z’n Engels: ‘fractionated coconut oil’.

De aanduiding volgens INCI: Caprylic/Capric triglyceride.

Uitvoering

100 ml, 250 ml, 1 liter, 5 kg

Bijpassende producten

X
Onze vakantie is voorbij, de levertijd kan echter tijdelijk enkele dagen langer zijn door achterstand die is ontstaan.