Cosmetica

Pure verwenning

Vaseline

 5,00

Wissen

Beschrijving

Vaseline is een zachte, witte, wasachtige stof die wordt gewonnen uit aardolie.

Vaseline is een veel gebruikte zalfbasis. Niet alleen in cosmetica, vaseline wordt ook veel in de kruidengeneeskunde gebruikt.

Vaseline is een natuurlijke, minerale stof. Het wordt door natuurlijke processen gevormd, er komt geen mens aan te pas en is daardoor geen synthetische stof. Om het bruikbaar te maken voor cosmetica wordt het sterk geraffineerd. Dat is belangrijk, minder zuivere vaseline is prima als smeermiddel in de garage, maar niet voor op de huid. De vaseline die wij verkopen is uiteraard van cosmeticakwaliteit.

Vaseline is volkomen onschadelijk, niet giftig, niet irriterend en niet allergeen. Het wordt in de cosmetica vooral gebruikt als occlusief. Een occlusief sluit de huid een beetje af. Het houdt daardoor de verdamping van water uit de huid deels tegen en beperkt uitdroging en houdt de huid zacht.

INCI: Petrolatum

Uitvoering

100 g, 250 g, 1 kg
X
Onze vakantie is voorbij, de levertijd kan echter tijdelijk enkele dagen langer zijn door achterstand die is ontstaan.