Cosmetica

Pure verwenning

Carnaubawas

 4,50

Wissen

Beschrijving

Carnaubawas is een plantaardige was, afkomstig van de bladeren van de carnaubapalm copernicia cerifera die in Zuid-Amerika voorkomt. Voor gebruik in cosmetica wordt de was uiteraard goed schoon gemaakt.
Carnaubawas is een buitengewoon harde was met een hoog smeltpunt. In de cosmetica wordt deze was dan ook vaak gebruikt om een harde zalf of crème te maken en het is een belangrijke grondstof voor lippenstift.

Met name vanwege het gebruik in decoratieve cosmetica hebben we gekozen voor een licht gekleurde carnauba was, maar licht gekleurd betekent nog altijd behoorlijk bruin/geel.

Buiten de cosmetica wordt carnaubawas gebruikt in slijtvaste boenwas en in vulwas.

INCI: Copernicia Cerifera Cera.

Uitvoering

50 g, 250 g, 1 kg
X
Onze vakantie is voorbij, de levertijd kan echter tijdelijk enkele dagen langer zijn door achterstand die is ontstaan.