De Hekserij levert aan enkele duizenden grotere en kleinere bedrijven in binnen- en buitenland.

We rekenen voor bedrijven geen andere prijzen dan voor particulieren, dat geldt ook voor detailhandel die onze producten wil doorverkopen. Bedrijven kunnen het beste, waar mogelijk in onze webwinkel bestellen, het is het snelste en meestal voordeligste. Indien u iets zoekt dat niet in de webwinkel staat, of dat u in een veel grotere hoeveelheid dan daar staat aangegeven nodig hebt kunt u een offerte per email aanvragen, wellicht kunnen we goedkoper leveren. Omdat de webwinkel ook voor particulieren toegankelijk is zijn alle prijzen aangegeven inclusief BTW.

Naast de producten in onze webwinkel zijn vele duizenden aanverwante producten op aanvraag leverbaar, vaak al in zeer kleine hoeveelheden. Vraag gerust naar beschikbaarheid en prijs.

Hoewel we ons als leverancier richten op de levering van geurstoffen, cosmeticagrondstoffen en materialen voor educatie in natuurwetenschappen en cosmetica zijn veel van deze producten ook aantrekkelijk voor diverse andere bedrijven, zoals (in) metaalbewerking, apotheken, creativiteitscentra, kunstenaars, restauratieateliers, aardewerkindustrie, handelaars in alle soorten en maten, zorginstellingen, alternatieve genezers, instrumentenbouwers, nucleaire industrie, verblijfsrecreatie, goochelaars en nog veel meer. Ook deze bedrijven zijn we graag van dienst, maar zoek wel goed zelf uit of onze producten aan de eisen van uw toepassing voldoen. Hieronder alvast een paar zaken waar u goed moet opletten.

Levensmiddelen

De Hekserij levert geen enkel product dat bedoeld is voor bereiding van levensmiddelen, of ander inwendig gebruik. Dat geldt ook bijvoorbeeld voor e-sigaretten. Vaak voldoen de stoffen niet aan de betreffende kwaliteitseisen, maar belangrijker, we voldoen niet aan alle wettelijke eisen aan het verwerken en verhandelen van levensmiddelen. Dat willen we ook niet, dat is nu eenmaal niet onze sector. Gebruik onze producten daarom beslist NIET voor levensmiddelen of andere producten voor inwendig gebruik, ook niet als het tot nu toe goed ging, u loopt een groot risico.

Geneesmiddelen

De Hekserij levert geen enkel product dat bedoeld is voor het maken van geneesmiddelen of homeopatische geneesmiddelen zoals bedoeld in de geldende wetgeving. Vaak voldoen de stoffen niet aan de betreffende kwaliteitseisen, maar belangrijker, we voldoen niet aan alle wettelijke eisen aan het verwerken, verpakken en verhandelen van geneesmiddelen. Dat willen we ook niet, dat is nu eenmaal niet onze sector. Gebruik onze producten beslist NIET voor dergelijke (homeopatische) geneesmiddelen, u loopt daarbij een groot risico, ook als het tot nu toe goed ging.

Wat wel kan is gebruik van onze stoffen voor eenvoudige zorgbehoeften, mits het om uitwendig gebruik gaat. Zo leveren we producten aan verschillende aromatherapeuten  en zijn er veel klanten die zalven en dergelijke maken met een vermeende geneeskrachtige werking. Dat kan, mits u weet wat u doet en mits u naar een arts gaat als u ziek bent.

Parfum en geur

Vrijwel uniek zijn we op het gebied van parfum en geur. Aan klanten in voornamelijk de Europese Unie, maar ook wel daarbuiten leveren we geurstoffen in kleine hoeveelheden, waarbij klein betekent vanaf (desnoods) 1 gram. Heeft u van de geurstoffen meer dan 25 kg nodig kunt u meestal beter verder zoeken, maar tot die hoeveelheid zijn we u graag van dienst. Dat geldt beslist ook voor geurstoffen die NIET in de webwinkel staan, doe gerust een aanvraag. Op deze manier helpen we diverse zelfstandige parfumeurs en (kleine) bedrijven die parfums en aanverwante producten maken; bij ons kunnen ze  inkopen in de kleine hoeveelheden die zij nodig hebben, maar die elders in de markt niet geleverd worden.

In geval van parfums en andere zaken die wettelijk onder cosmetica vallen: we kunnen alle gebruikelijke documentatie leveren, maar niet altijd uit voorraad, en in veel gevallen brengen we ook een (klein) bedrag in rekening voor documentatie. Vraag daarom ruim op tijd de documentatie die u nodig heeft aan.

Cosmetica

Wat voor parfum en geur geldt, geldt in mindere mate ook voor cosmetica: we verkopen een beperkt assortiment cosmeticagrondstoffen, waarvan vele (maar niet alle) geschikt zijn voor gebruik in professionele cosmetica. Ook hier geldt dat we meer kunnen leveren dan in de webshop staat. Vraag ook hier tijdig beschikbaarheid en documentatie aan.

Voor wie zich wil oriënteren op het op de markt brengen van cosmetica hebben we alvast wat informatie op deze pagina gezet.

Natuurlijke grondstoffen

In de webwinkel komt het niet zo tot uitdrukking, maar met name op aanvraag leveren we buiten de webwinkel om diverse soorten natuurlijke grondstoffen aan voornamelijk bedrijven. Denk hierbij aan harsen, kruiden voor technische gebruik, oliesoorten voor gebruik in techniek of cosmetica, minerale stoffen etcetera. Ook klassieke synthetische stoffen die in onbruik zijn geraakt kunnen we in sommige gevallen leveren. We hebben in de loop van de tijd de nodige kennis opgebouwd waarmee u uw voordeel kunt doen: veel natuurlijke grondstoffen in de handel zijn niet wat ze zouden moeten zijn, kennis en ervaring is hier uiterst belangrijk.