De verzendmethodes en -kosten hangen af van het land waarnaar wordt verzonden en het gewicht. Soms ook van de gekozen methode en de orderwaarde.

We verzenden uitsluitend pakketten, brievenbuspost is vaak niet mogelijk (grootte, breukrisico, lekkagerisico, gevaarlijke stoffen) en door het extra werk ook zelden goedkoper.

Algemeen

Lees eerst deze algemene informatie goed door en ga dan verder met de informatie per land verderop in deze pagina.

Ongeacht de gekozen verzendmethode is het belangrijk dat u een adres correct en volledig opgeeft en dat er normaal gesproken overdag iemand aanwezig is op dat adres. Bij scholen en bedrijven: de receptie of de goederenontvangst dient overdag bemand te zijn.

Ga er vooral NIET van uit dat het pakje bij afwezigheid altijd bij de buren wordt geleverd of bij de DHL parcelshop om de hoek, dat hangt namelijk van de situatie af. Als een pakje meerdere keren niet afgegeven kan worden dan kan het zijn dat het pakje terug komt naar ons, of afgehaald moet worden op een depot dat meer dan 100 km verderop kan zijn. Daarom herhalen we: gebruik een adres waar overdag normaal gesproken iemand aanwezig is.

Bent u regelmatig niet thuis (bijvoorbeeld omdat u ergens werkt) laat het pakje dan niet thuis bezorgen, maar bijvoorbeeld op uw werk, of bij een kennis die veel thuis is. Desgewenst kunt u de factuur naar uw eigen adres laten sturen. Overleg wel met de persoon of afdeling die uw pakje dan namens u in ontvangst neemt.

Bij het verzenden van uw bestelling wordt automatisch een email gestuurd naar het emailadres dat u bij bestellen heeft opgegeven. In de email vindt u de benodigde informatie om de verzendstatus van uw pakje te volgen. Deze email kan in uw spamfilter terecht komen en uiteraard ontvangt u de email ook niet als het opgegeven emailadres onjuist is. Pas later op de dag van verzenden worden de gegevens van de zending zichtbaar op de tracking pagina, tot die tijd wordt aangegeven dat het pakje niet gevonden kan worden.

We kunnen geen aanwijzingen geven aan de bezorger, het heeft dan ook geen zin deze aan ons door te geven, ofwel we negeren ze, ofwel uw pakket wordt vertraagd omdat we moeten overleggen met u. Levering volgt aan de voordeur van het adres dat u heeft opgegeven, deze voordeur moet bereikbaar zijn (dus geen 'verboden toegang'-bordjes, gesloten tuinhekken of honden op het erf) de bel moet het doen zodat de bezorger zich kan melden. Bij grote bedrijfscomplexen ligt het anders: daar dient duidelijk zijn aangegeven waar de goederenafgifte is: daar wordt het pakje afgegeven.

We kunnen helaas niet toezeggen dat een pakje bij afwezigheid bij de de buren wordt afgegeven, dit hangt af van het beleid van de vervoerder en de inschatting van de bezorger. Als bij de buren wordt afgegeven hebben we geen invloed op welke. Pakjes worden alleen in carports, garages, schuurtjes en kippenhokken gelegd als dat plaatselijk gebruikelijk is en de bezorger dat veilig acht, ook hier hebben we geen invloed op, al heeft het wel zin bij ons uw beklag te doen als een pakje op deze manier wordt geleverd, het is namelijk bij geen enkele bezorgdienst toegestaan. Het heeft geen zin bij uw bestelling aan te geven dat het pakje bij afwezigheid achter de heg moet worden gegooid, op nummer 10 moet worden aangeboden, bij de praktijk achter het huis of op de boot bij de steiger. De bezorger kan niet bellen met een telefoonnummer bij levering of als er niemand bij de receptie is even doorlopen naar kamer 328 op de derde verdieping. Als er niemand aanwezig is op nummer 52 wordt niet aangebeld op nummer 64.

Indien het adres niet correct is (bijvoorbeeld het is het adres van een bedrijf en niet van J. Jansen, het huisnummer bestaat niet (officieel) of is niet te vinden) of als afleveren niet kan omdat bijvoorbeeld de bel kapot is, er een hond vrij op het erf loopt, de bezorger niet dicht bij uw deur kan komen - wordt het pakje niet afgeleverd en gaat het niet naar een depot, het wordt naar ons teruggestuurd als onbestelbaar. Zorg ervoor dat het pakje fatsoenlijk kan worden afgegeven of gebruik anders een adres waar dat wel kan.

Facturen kunnen naar een postbus worden verzonden, goederen kunnen uitsluitend naar een straatadres worden gestuurd, dus niet naar een postbus, packstation of andere 'technische' locatie, waar alleen bezorgers van één of enkele bezorgdiensten terecht kunnen.

Nederland

Verzendkosten:
 • Standaard verzending: Pakjes met een goederenwaarde tot 120 euro - € 6,50
 • Aangetekend, niet bij buren: Pakjes met een goederenwaarde tot 120 euro - € 7,99
 • Pakjes met een goederenwaarde vanaf 120 euro - GRATIS VERZENDING

De optie 'Aangetekend, niet bij buren' heeft alleen zin bij pakjes tot 15 kg, naar een woonadres, zonder bepaalde gevaarlijke stoffen. In die gevallen moet er altijd worden getekend voor ontvangst en wordt er niet bij de buren geleverd. Bij zwaardere pakjes, pakjes voor niet-woonadressen en bepaalde gevaarlijke stoffen moet altijd worden getekend, maar is levering bij de buren niet uit te sluiten. Bij 'Standaard verzending' kan er eventueel bij de buren worden afgegeven, dit hangt mede af van de bezorger, we kunnen niet garanderen dat er bij de buren wordt bezorgd en ook niet bij welke van uw buren.

We kiezen de vervoerder op basis van adres en inhoud als volgt:

Het pakje wordt meestal met DHL Parcel verzonden als het pakje maximaal 15 kg weegt, het adres een woonadres is (al dan niet met een bedrijf aan huis) en het pakje geen gevaarlijke stoffen bevat.

Het pakje wordt meestal met DHL Express verzonden als het pakje zwaarder is dan 15 kg en/of geleverd wordt aan een adres dat geen woonadres is (bedrijf, school etc.), en/of het pakje bepaalde gevaarlijke stoffen bevat.

DHL Parcel

Het pakje wordt vier keer aangeboden, vanaf de derde poging eventueel ook 's avonds. Leverdagen zijn maandag t/m zaterdag overdag en dinsdag t/m donderdag 's avonds. Na de eerste (mislukte) leverpoging ontvangt u een niet-thuis-kaart in de brievenbus, u kunt hiermee online een nieuwe leverafspraak maken. Als er na vier mislukte pogingen nog niet geleverd kan worden gaat het pakje retour naar ons. Zorg dus dat u tijdig een afspraak maakt met behulp van het briefje dat u in uw brievenbus vond. Hiermee kunt u het o.a. naar een DHL Parcelshop laten sturen, hiervan zijn er meer dan 1000 in heel Nederland, vaak in winkels die ook zaterdag en op koopavond open zijn. zie ook: DHL parcel.

DHL Express

Het pakje wordt twee keer aangeboden, van maandag t/m vrijdag, overdag. Na de eerste afleverpoging wordt een niet-thuis-kaart in de bus gedaan, meestal wordt dan de volgende werkdag een tweede afleverpoging gedaan. U moet tekenen voor ontvangst, levering bij de buren is niet uit te sluiten, ook niet als u voor optie 'Aangetekend, niet bij buren' heeft gekozen.

Kan na twee keer niet worden geleverd, dan kan het pakje vijf werkdagen worden afgehaald op een DHL depot, u ontvangt hiervan een briefje in de brievenbus. DHL heeft minder dan 20 depots in Nederland, het kan zijn dat u hier een flink eind voor moet rijden, afhalen kan meestal alleen overdag op weekdagen (verschilt per depot).

België

De verzendkosten bedragen € 10,00 per pakket van maximaal 30 kg. Bij zwaardere bestellingen worden meerdere pakketten verzonden en wordt dit bedrag meerdere keren in rekening gebracht.

We kiezen de vervoerder op basis van adres en inhoud als volgt:

Het pakje wordt meestal met DHL Parcel verzonden als het pakje maximaal 15 kg weegt, het adres een woonadres is (al dan niet met een bedrijf aan huis) en het pakje geen gevaarlijke stoffen bevat.

Het pakje wordt meestal met DHL Express verzonden als het pakje zwaarder is dan 15 kg en/of geleverd wordt aan een adres dat geen woonadres is (bedrijf, school etc.), en/of het pakje bepaalde gevaarlijke stoffen bevat.

DHL Parcel

Het pakje wordt één keer aangeboden. Leverdagen zijn maandag t/m zaterdag tussen 8 en 18. Levering bij een van uw buren is mogelijk en door ons helaas niet uit te sluiten. Bij afwezigheid ontvangt u een afwezigheidsbericht van bpost in de brievenbus, waarin aangegeven staat waar het pakje kan worden afgehaald. Wacht niet te lang met afhalen. U kunt een tweede levering zelf inplannen, zie ook: DHL parcel.

DHL Express

Het pakje wordt twee keer aangeboden, van maandag t/m vrijdag, overdag. Na de eerste afleverpoging wordt een niet-thuis-kaart in de bus gedaan, meestal wordt dan de volgende werkdag een tweede afleverpoging gedaan. U moet tekenen voor ontvangst, levering bij de buren is niet uit te sluiten, ook niet als u voor optie 'Aangetekend, niet bij buren' heeft gekozen.

Kan na twee keer niet worden geleverd, dan kan het pakje vijf werkdagen worden afgehaald op een DHL depot, u ontvangt hiervan een briefje in de brievenbus. DHL heeft minder dan 12 depots in België, het kan zijn dat u hier een flink eind voor moet rijden, afhalen kan meestal alleen overdag op weekdagen (verschilt per depot).

Duitsland

De algemene informatie (helemaal bovenaan deze pagina) is ook voor Duitsland van belang.
Heel belangrijk: het pakje moet normaal gesproken op het adres kunnen worden afgegeven, alle vervoerders hebben een beperkt aantal depots, waarvoor u soms wel 100 km moet reizen. Het pakje wordt bij afwezigheid niet altijd bij de DHL parcelshop of het UPS access point bij u in de buurt afgegeven.

Het is niet uit te sluiten dat bij afwezigheid bij een van uw buren wordt geleverd, dit hangt af van het plaatselijke gebruik en de inschatting van de bezorger. Reken er dus niet op, maar houd ook rekening met de mogelijkheid dat het wel gebeurt.

Pakjes naar Duitsland verzenden we meestal met DHL, verder gebruiken we UPS voor verzending van bepaalde gevaarlijke stoffen. De verzendkosten hangen af van het gewicht van uw zending:

 • 0-30 kg - € 10,00
 • 30-60 kg - € 20,00
 • 60-90 kg - € 30,00
 • 90-120 - € 40,00
Bij bestellingen van meer dan 100 kg berekent de webwinkel een bedrag van € 150,00 voor verzenden. Bij deze zware bestellingen overleggen we echter altijd, vaak blijken de kosten lager uit te vallen, maar incidenteel kan het hoger zijn, u kunt dan altijd nog besluiten de bestelling te annuleren.

We versturen op de dag van verzending een automatische email met trackinggegevens. Bij DHL maken we meestal gebruik van de EUROPACK service, in deze service wordt het pakje maximaal twee keer aangeboden (het kan eventueel maar één keer worden aangeboden) en is dan af te halen van een parcelshop in de buurt. Zie eventueel de websites van deze vervoerders voor aanvullende informatie.

Frankrijk

De algemene informatie (helemaal bovenaan deze pagina) is ook voor Frankrijk van belang.
Heel belangrijk: het pakje moet normaal gesproken op het adres kunnen worden afgegeven, alle vervoerders hebben een beperkt aantal depots, waarvoor u soms wel 100 km moet reizen. Het pakje wordt dus bij afwezigheid meestal NIET bij de DHL parcelshop of het UPS access point bij u in de buurt afgegeven.

Het is niet uit te sluiten dat bij afwezigheid bij een van uw buren wordt geleverd, dit hangt af van het plaatselijke gebruik en de inschatting van de bezorger. Reken er dus niet op, maar houd ook rekening met de mogelijkheid dat het wel gebeurt.

Pakjes naar Frankrijk verzenden we per DHL of UPS. We gebruiken UPS voor zendingen met gevaarlijke stoffen en kleinere pakjes, DHL voor grotere pakjes. De verzendkosten hangen af van het gewicht van uw zending. Op de dag van verzending wordt automatisch een email met trackinggegevens verzonden naar het door u opgegeven emailadres.

Het pakje wordt normaal gesproken maandag t/m vrijdag overdag geleverd, zie eventueel de websites van deze vervoerders voor aanvullende informatie.

In een enkel geval blijkt dat een bestelling niet met de gekozen vervoerder verzonden kan worden, in dat geval kiezen we zelf een vervoerder uit. De eventuele extra kosten hiervan zijn voor onze rekening.

De verzendkosten bedragen € 20,00 per pakket van maximaal 12 kg. Bij een totaalgewicht van bijvoorbeeld 14 kg wordt dat bedrag dus twee keer in rekening gebracht en bij bijvoorbeeld 30 kg drie keer. Bij bestellingen van meer dan 48 kg berekent de webwinkel een bedrag van € 200,00 voor verzenden. Bij deze zware bestellingen overleggen we echter altijd, vaak blijken de kosten lager uit te vallen, maar incidenteel kan het hoger zijn, u kunt dan altijd nog besluiten de bestelling te annuleren.

Vermeld altijd uw (mobiele) telefoonnummer.

Verzending naar een postbusadres is niet mogelijk, wel kan de factuur naar een postbus worden gestuurd.

Woont u in een appartementencomplex, flat of ander verzamelgebouw en heeft dat gebouw een gemeenschappelijke voordeur met een codeslot? Vermeld dan bij opmerkingen de code van uw deur, anders kan de bezorger uw pakje niet bezorgen.

Luxemburg

De algemene informatie (helemaal bovenaan deze pagina) is ook voor Luxemburg van belang. Heel belangrijk: het pakje moet normaal gesproken op het adres kunnen worden afgegeven, alle vervoerders hebben een beperkt aantal depots, waarvoor u soms wel 100 km moet reizen. Het pakje wordt bij afwezigheid niet altijd bij de DHL parcelshop of het UPS access point bij u in de buurt afgegeven.

Het is niet uit te sluiten dat bij afwezigheid bij een van uw buren wordt geleverd, dit hangt af van het plaatselijke gebruik en de inschatting van de bezorger. Reken er dus niet op, maar houd ook rekening met de mogelijkheid dat het wel gebeurt. Na twee mislukte aanbiedingen gaat het pakket terug naar het depot. Dat kan dichtbij zijn, maar ook meer dan 100 km verderop, dit hangt mede van de inhoud van het pakket af en het soort adres, het kan dus zijn dat u de vorige keer bij een depot op anderhalve kilometer afstand terecht kon en nu 120 km verderop moet zijn.

Leveringen voor Luxemburg en verzenden we per meestal met DHL, bij verzending van bepaalde gevaarlijke stoffen meestal met UPS. De verzendkosten hangen af van het gewicht van uw zending:

 • 0-30 kg - € 12,00
 • 30-60 kg - € 24,00
 • 60-90 kg - € 36,00
 • 90-120 kg - € 48,00

Bij bestellingen van meer dan 100 kg berekent de webwinkel een bedrag van € 150,00 voor verzenden. Bij deze zware bestellingen overleggen we echter altijd, vaak blijken de kosten lager uit te vallen, maar incidenteel kan het hoger zijn, u kunt dan altijd nog besluiten de bestelling te annuleren.

We sturen op de dag van verzending een automatische email met trackinggegevens. Zie eventueel de websites van deze vervoerders voor aanvullende informatie.

Denemarken, Verenigd Koninkrijk

Pakjes voor deze landen worden verzonden met DHL, bij uitzondering UPS. De kosten verschillen per land:

Verenigd Koninkrijk

 • 0-12 kg - € 18,00
 • 12-24 kg - € 36,00
 • 24-36 kg - € 54,00
 • 36-48 kg - € 72,00

Denemarken

 • 0-12 kg - € 30,00
 • 12-24 kg - € 60,00
 • 24-36 kg - € 90,00
 • 36-48 kg - € 120,00
Bij bestellingen van meer dan het hier maximaal aangegeven gewicht berekenen we de verzendkosten achteraf handmatig. Voor gebieden in deze landen buiten het Europese vasteland en de grote eilanden kan een ander tarief gelden, dit geldt in elk geval ook voor de Faeroer, Kanaaleilanden en Groenland.

Vermeld altijd uw (mobiele) telefoonnummer als u naar een van deze landen wil verzenden.

Op de dag van verzending wordt automatisch een email met verzendinformatie naar het bij bestellen door u opgegeven emailadres gestuurd, zodat u verzonden pakjes kunt volgen. Verzending naar een postbusadres is niet mogelijk, wel kan de factuur naar een postbus worden gestuurd.

Woont u in een appartementencomplex, flat of ander verzamelgebouw en heeft dat gebouw een gemeenschappelijke voordeur met een codeslot? Vermeld dan bij opmerkingen de code van uw deur, anders kan de bezorger uw pakje niet bezorgen.

Het is niet uit te sluiten dat bij afwezigheid bij een van uw buren wordt geleverd, dit hangt af van het plaatselijke gebruik en de inschatting van de bezorger. Reken er dus niet op, maar houd ook rekening met de mogelijkheid dat het wel gebeurt.

Andere bestemmingen

Met de Hekserij webwinkel is het NIET mogelijk bestellingen te plaatsen met andere leveradressen dan in de boven genoemde landen. Bestellingen met de Hexapus webwinkel of per email kunnen we vrijwel overal leveren. Vraag ons gerust om meer informatie.