Er zijn in Nederland verschillende workshops op het gebied van parfum maken, meestal hebben ze als doel dat je een geurtje maakt, en is het vooral voor de lol. Als je wat dieper in de materie wil duiken, wil leren hoe een echt parfum wordt gemaakt zoals je dat in de parfumerie koopt, en dit zelf ook kunnen, of bijvoorbeeld een geurcompositie maken voor je zelfgemaakte zeep, geurkaarsen, kamerparfum etc. dan zou privéles bij De Hekserij misschien een optie zijn.

De lessen zijn vrij in te vullen, we kijken simpelweg wat de cursist al kan, weet en heeft geleerd. Verder houden we rekening met wat de cursist wil leren, is het met een bepaald doel of gaat het om vergroting van algemene kennis. Op basis daarvan doen we een voorstel over de invulling.

Bij absolute beginners behandelen we alles: basiskennis van geuren, kennis van geurstoffen, ruiken, mengen. Veel behoefte blijkt er te zijn aan kennis van het opbouwen van akkoorden en parfums. Dan zijn er specialistischer aanvragen: hoe parfumeer je kaarsen of zeep? We kunnen vrijwel altijd helpen. Kunnen we dat niet geven we dat ook aan.

Er is jaarlijks beperkt ruimte voor nieuwe cursisten, privéles wordt in principe alleen gegeven in de periode maart t/m oktober, vanaf eind januari heeft het zin aanvragen voor het nieuwe seizoen te doen.

Tarieven 2018 (onder voorbehoud):
- De eerste vier uren les € 68,00 per uur (€ 85,00 per uur bij twee personen)
- Elk volgend uur € 62,00 (€ 78,00 per uur bij twee personen)
Als u al eerder privéles heeft gehad en daarmee de eerste vier uren heeft volgemaakt geldt meteen het lagere tarief. Priveles kan alleen worden gegeven van maandag t/m vrijdag, overdag. Bedragen inclusief 21% BTW.

Privéles is bedoeld voor maximaal 2 personen tegelijk, bij 2 personen is het bedrag per uur ± 25% hoger dan bij 1 persoon (zie boven). Privéles aan meer dan twee personen tegelijk kan niet, maar wellicht kunnen we dan iets anders afspreken zoals een groepsles.

Aanvraag voor privéles of nadere informatie graag per email.

Op andere gebieden geven we geen privéles (meer).